Marknadsanalytikern Michael Pachter förutspår att den bärbara konsolmarknaden sakta men säkert kommer att dö ut.

”Konsumenterna börjar att bli mätta. DS-försäljningen går neråt. Idag är ungarna mer än nöjda med att spela på sin iPod eller Nano. Vad är skillnaden om du spelar Tetris på iPod jämfört med samma spel till DS? Till DS kostar spelet ett par hundralappar och till iPod bara några kronor.”

Pachter tror inte heller att PSP2 och 3DS kommer att rädda de bärbara konsolerna.

”Efter att 3DS haft en topp i början kommer det att avta. PSP2 är död redan när den släpps.”

3DS har sin release i mars och PSP2 ryktas släppas senare under 2011. Det återstår att se om Pachters dödsdomar infrias.

"Ungarna"? Hur bra koll har han? Hur många gånger har spådomar om konsolindustrin varit fel? Den här "experten" kan dra tycker jag... 08/12 Spelen kostar för mycket.. folk kör Angry Birds, en massa hoppspel på Iphone, HTC som kostar 5 kronor.' Måste ett spel kosta 500 kronor? Ja till 360,ps3 och PC... 07/12 PSP 2 lär ju vara mer eller mindre dödfödd, 3DS däremot lär krossa. Den har långt bättre batteritid, långt bättre spel, fler spel, högre kvalité, co-op och online, och framförallt glasögonfri 3D. Något som väldigt få mobiler erbjuder, och inga produkter... 07/12 Och det här har ni tagit från Bonus Round? 07/12 Som vissa här påpekat så suger Pachter hårda bullar. Jag tror då 3DS:en kommer bli lika eller mer poppis än DS, och kommer hålla uppe den bärbara marknaden fram till nästa bärbara Nintendo-konsol - vare sig PSP2 blir en hit eller inte. Mina two cents. 07/12 Med grafik motsvarande den på PS2 och tom snyggare än så, så är de ju inte så konstigt att mobiler slår ut bärbara konsoler. Mobil är ju något som dom flesta bär på, och varför bära på mer än man behöver? Och som man sa i artikeln, spelen på NDS och PSP... 07/12 Anledningen till att Ds säljs mindre är ju för att alla väntar på 3Ds. Sen vad väljer han för spelexempel? Tetris skulle man kunna spela på en grafminiräknare för bövelen. 07/12 Nej, ett styrkors behövs verkligen inte så länge mobilens touch screen är bra. Vilket den är på samtliga iPhones/iPod Touch-modeller samt iPad i alla fall. Kan inte tala så mycket för Android-lurarnas touch screen dock. Sen huruvida Pachter har rätt ell... 07/12 Är inte Pachter samma snubbe som sa “I have long been baffled as to why RTS games don’t work on consoles. I think it is partly because of the nature of the gameplay, it’s single-player and it’s turn-based."? Med andra ord kan han inte ett skit om dator-... 07/12 .___. Err... PSP2 verkar kunna köra både Android spel och speciellt utvecklade Playstation spel vilket jag tror blir till en stor fördel. Faktum är att jag aldrig ens tänkt tanken på att den bärbara marknaden skulle dö ut. Om något skulle vara en stor... 07/12
Skicka en rättelse