Efter de senaste årens succé med musikspel som #Guitar Hero-serien och #Rock Band ser det nu ut som musikbranschen på allvar fått upp ögonen för den lukrativa spelindustrin.

Förra veckan släpptes #Guitar Hero: Aerosmith efter ett unikt samarbete mellan spelföretaget #Activision och musikgruppen och nu står andra grupper på kö för att få sina egna spel. Van Halen, The Eagles, Steely Dan och Guns N'Roses sägs alla förhandla med någon av tillverkarna bakom de två stora musikspelen.

Efter att skivförsäljningen har minskat betydligt de senaste åren letar musikbranschen efter nya inkomstkällor och ser samarbete med spelföretag som en stor möjlighet.

En källa som Wall Street Journal citerar menar att Aerosmith förväntar sig att tjäna mer på spelet än vad de gjort på någon av sina skivor.

Irving Azoff vars managementbolag arbetar med Aerosmith och flera andra stora band berättar för Wall Street Journal att tv-spel är mycket mer lukrativt än något man kan göra i skivbranschen. Musikspel tenderar dessutom att öka den traditionella musikförsäljningen.

Skicka en rättelse