I en intervju med Eurogamer medger #Blizzards Rob Pardo att det är en "teoretisk möjlighet" att #Diablo III portas till konsoler.

Tidigare har Blizzard gått ut med informationen om att spelet endast kommer att släppas till PC och Mac. Ett beslut som företaget motiverade med att de var de mest lämpliga plattformarna för spelet. Men när Pardo fick frågan om det fanns en möjlighet att spelet skulle portas till konsoler av Eurogamer svarade han:

I think it's theoretically possible. It would have some control changes that I think you'd have to make... But it's probably, of our major franchises, the one that's most console friendly, for sure.

På frågan om en konsolversion skulle betyda att bygga om spelet från grunden svarade Pardo:

Oh, I don't think it would be a redesigned game. Out of StarCraft, Warcraft or WOW, Diablo would be the easiest game to translate. But it would still take a bit of work.

Möjligheten finns alltså. Men med tanke på Blizzards tidigare utfästelser får man nog se det som osannolikt.

Ursäkta men NEJ till konsol det skall vara exklusivt bara till pc samma med star craft 2 och inte inte till nån j***a konsol börja inte förstör dom här spelen också nu då blir jag förbanad. 07/07 Jadå, men att säga att singelplayer spel döda är fel och även om du kanske inte skulle spela Diablo III singplayer i mer än en 2 veckor så räknas det fortfarande som att spela/köpa... och Diablo III online eller via LAN kommer ju knappast kosta per måna... 07/07 Hoppas att det kommer te konsol, för min dator e inte den bästa direkt 07/07 Har du någonsin lirat Diablo 2 LoD ? Skulle ALDRIG lira det själv. Var hur kul som helst och hoppa med och co-opa med andra personer. På grund av det lira jag det i över 1½ år.... Jo många hardcore karaktärer dog :( Men jag skulle aldrig ha lirat i mer... 07/07 Det är en bra tanke. Även om FPS fungerar på konsol (imo gör de det om än inte lika bra som på PC) har marknaden helt ställts om till konsol-FPS vilket gett PC-spelare medelmåttiga portningar och andrahandsutvecklingar. 07/07 Kan de inte satsa på en linuxversion istället? >_> 07/07 Blizzard är ett av undantaget då dom idag tjänar pengar på WOW, ..Diablo3 kommer ju vara ett grymt singleplayerlir som går att spela utan problem utan behöva vara uppkopplad. Jag lirar helst Diablo3 till pc'n, men håller inte med att det skulle "fördumm... 07/07 Ett möjligt Diablo 4 är så enormt långt fram i tiden att ingen vet hur marknaden ser ut då. Dessutom är det ingen hemlighet att bolag som gör spel gärna ser att de kan tjäna pengar på dem, och just nu är konsoll bäst för det. Blizzard är ett av undantag... 07/07 fps fungera bra till konsol 07/07 Tycker inte konsolerna skall få en chans alls. PCn blir lidande om en speltyp helt plötsligt börjar bli vanlig på konsol, se bara på FPS. Om Diablo III får ett bra kontrollschema på konsol, så kommer Diablo 4 att bli sämmre på PC. Sacred 2 kommer med... 07/07
Skicka en rättelse