Det var meningen att Final Fantasy XIV skulle släppas till Playstation 3 i mars 2011. Nu meddelar Square Enix att spelet försenas.

#Final Fantasy XIV har haft allt annat än en smärtfri start till PC. Kritiken har varit massiv och spelare som väntat sig en högkvalitativ MMO-upplevelse har tvingats möta en annan verklighet. Nu har Square Enix meddelat att PS3-versionen – som skulle släppas i mars – försenas på obestämd tid.

”Det är inte vår önskan att släppa en simpel portning av den nuvarande Windows-versionen”, berättar Yoishi Wada, CEO på Square Enix. ”Vi vill släppa ett spel som innehåller alla de förbättringar vi planerar att göra. Därför har vi fattat det svåra beslutet att släppa titeln senare än i mars.”

Square Enix har lovat en rad förbättringar och – lite lagom desperat kanske? – dumpat producenten Hiromichi Tanaka och tagit in människor från andra team.

”Såhär två månader efter PC-releasen är det djupt beklagligt att spelet inte håller den standard fansen förväntar sig av Final Fantasy-serien. För det ber vi om ursäkt. Efter ett mycket noga övervägande har vi beslutat vi oss för att vi bara kunde nå våra mål med ett nytt ledarskap och omstrukturerat team.

Mannen som tar över som producent och regissör är Naoki Yoshida som av Wada beskrivs som en ”karismatisk ledare med förmågan att föra samman ett team med höga förväntningar på sig”. Kommer han att klara av att rädda det sjunkande FFXIV-skeppet?

Skicka en rättelse