Tidigare har Peter Moore bekräftat att PC-ägare inte kommer få chansen att spela årets versioner av Madden, NCAA, NBA Live, Nascar eller Tiger Woods PGA Tour. Detta har naturligtvis retat upp alla PC-ägare som inte nöjer sig med #NHL 09 eller #FIFA 09 och Moore har fått ta emot en hel del skit. I ett försök att förklara sitt val har EA Sports-bossen därför skrivit ett blogginlägg där han motiverar den uteblivna PC-satsningen. Som vanligt nämns piratkopiering men lika viktigt är enligt Moore det faktum att affärsmodellen i PC-världen skiljer sig från konsolerna vilket gör att de hoppar över årets versioner. Detta innebär emellertid inte att det spelen aldrig kommer släppas till PC utan att de kommer göra det först när det är ekonomiskt försvarbart.

In order to make fundamental shifts in an ecosystem, you sometimes have to hit the reset button. That’s what we have done this year at EA SPORTS as regards some of our franchises on the PC. That does not mean that we aren’t coming back next year with new, innovative, maybe even less-expensive ways to play all of our franchises on the PC, but for right now we are assessing all of the options open to us to shift the current paradigm for our games on this platform.

ehhh... är väl ingen som TVINGAR folk att köpa spel, men vill inte folk betala för att spela så ska de inte spela alls. Alla argument om att spel är för dyra är bara ren jävla bullshit. Enda argumentet som håller är att medelsvensson är för jävla snål... 08/07 Är det någon mer än jag som undrar varför i h-e spelutvecklarna/utgivarna (läs "ansvariga för spelen") inte kan få ut uppdateringar till sportspelen istället? Varför ska vi behöva köpa ett helt nytt spel när de inte har gjort några grundläggande förändr... 08/07 EAs sportspel till PC har inte ens varit portningar från konsolerna (okej, möjligtvis PS2 som kör på samma motor men det är bara något jag tror mig minnas, inte säker) utan de har kört på med samma gamla motor o.s.v. i evigheter nu. Det är nästan perver... 07/07 Mjo alla sportspel är ju så roliga. Fifa har varit likadant i 5 år... typ. 07/07 Jag tror du missat den stora guldkalvspoängen i att Halo är ett spel som man bara betalar för EN gång. Onlinespel betalar användarna först för spelet och sedan ca 100kr/månad utöver det.... ...Det är pengar som bara visas i försäljningstoppen vid ETT... 07/07 nu är du ute o cykla, det är ett fåtal företag som dominera pc marknaden, med massive online multiplayer spel. halo3 har sålt nästan lika mycket som wow på mindre än ett år bara till xbox360 runt 9miljoner ex, wow har varit ute i 3år säger lite om storl... 07/07 Det gör väl detsamma VILKA spel som säljer mest till PC. Poängen är att det går att sälja spel till PC och tjäna STORA pengar på det. Faktum är att den STÖRSTA marknaden för spel är PC:n. Slår alla konsoller. Men viktigast av allt, så är självklart ocks... 07/07 PC-spelarna är helt enkelt mer kräsna än konsolspelarna tack vare det större utbudet som hållit i sig sedan spel började komma till PC. De flesta spel håller inte upp till PC-spelarnas förväntningar/konkurrensen och floppar. De som dock lyckas blir enor... 07/07 ea kan väll ta och lägga ner helt och hållet så kanske marknaden rättar till sig så det kan komma nya bra spel istället för kloningar av föregående års spel. och då e de ju ingen ide att köpa nytt när man redan har förra åtets utgåva i hyllan utan någon... 07/07 Jag tror han mer syftade på att chippade konsoler är också en fördel för piratering. Och att PC skulle vara ensamma om att lida av piratkopierandet är bull. PS2, Wii, Xbox och Xbox360 är alla konsoler som kan modifieras och där det finns hur mkt spel... 07/07
Skicka en rättelse