Trots förutsägelserna om att nästa generations spelkonsoler blir "digital only" hävdar Sony att fysisk media är långt ifrån död.

Den senaste tiden har allt fler branschanalytiker förutspått en "digital only"-framtid för nästa generations spelkonsoler, men #Sony håller absolut inte med.

I en MCV-intervju avslöjar företagets Andrew House varför han anser att fysisk media kommer spela en viktig roll även i framtiden.

- Anledningen till att återförsäljningen funnits i tusentals år är för att det funkar väldigt bra på att visa dig ett omfång av material, med erfarna butiksanställda som kan hitta spelet du letar efter, skräddarsy valen utefter dina behov och få dig att köpa något du inte alls tänkt på själv, säger House.

- Det digitala, för mig, har fortfarande den utmaningen att det saknar en motsvarighet till det. Att leta runt är lite överväldigande och alldeles för förvirrande, och det är utmaningen som får mig att anse att fysisk media fortsatt har en stark roll att spela även under de kommande åren.

Sedan tidigare har bland annat Playstation-chefen Kaz Hirai sagt att han anser en "digital only"-framtid vara "minst 10 år bort".

Det blir kanske HD dvd formatet som MS försökte med för nåt år sen, HD dvd som misslyckades, men det kanske vore smart att släppa spel på ett dvd format som enbart finns på Xbox ? HD dvd skivor lär ju inte finnas till försäljning för vanligt folk, och... 16/12 Då måste dom betala royalties till sony, så nej, lär inte hända. 15/12 MS kommer såklart ha BR i sin nästa konsol, allt annat hade varit att skjuta sig själv i foten. 15/12 Jag vill fortfarande kunna köpa fysiskt. När man köper något digitalt så känns det så tomt. Fysiskt kan också ge specialutgåvor osv. Fysiskt ger en känsla mer som att fodralen är som troféer eller något ger en bra känsla för att man har spelet - särskil... 15/12 just nu kanske men rea som vissa har kan man hitta fynd. 15/12 Men nu kostar det ju mera att köpa över Internet än i butik. (Vad jag vet) Så peronligen så får den "Traditionella spelförsäljningen" gärna stanna kvar ett tag till :) 15/12 det känns väl inte så konstigt när Sony backar upp Blu-ray så hårt. 15/12 Det kommer slå ut retail tillslut, men det kommer säkert gå att köpa skrapkoder till spel ungefär som man kan göra med mspoints och live idag. Så tror jag ms kommer göra i sin nästa konsol. Eftersom de aldrig kommer köra med blu-ray ^^ 15/12 Jodå, varför inte? För att det är så stort menar du? Och tar lång tid att ladda ner? Äsch, man får väl fasen ha lite tålamod. :P Såå lång tid tar det trots allt ändå inte ifall man inte bara har tillgång till mobilt bredband. 15/12 Kallas mersälj och är knappast åtråvärt för oss kunder. Skräddarsy, liknar mer på prakning. Jag är personligen fullständigt ointresserad av att betala någon butiksbiträdes lön för att köpa digitalmedia. Som det sas när den digitala kopieringsdebatten... 15/12
Skicka en rättelse