EA har analyserat läget för de två HD-konsolerna och kommit fram till att Playstation 3 i det långa loppet är vinnaren. EA.s big boss, John Riccitello förklarar:

"De senaste åren har Microsoft fattat många bra beslut och gjort ett antal smarta drag: sänkt priset på Xbox 360 när det behövts och gjort ett utmärkt jobb med Xbox Live. Men samtidigt; deras varumärke har inte alls samma tyngd utanför USA som Sony och Playstation. Och oavsett hur duktiga Microsoft är på att få företaget att växa, så har Sony redan ett försprång - globalt sett - som är nästintill omöjligt att hämta in."

I september ledde fortfarande Xbox 360 kampen med 44.6 miljoner kontra Sonys 41.6 miljoner sålda PS3:or. Men kampen blir allt jämnare. Enligt EA verkar det bara handla om en tidsfråga innan HD-kampen har svängt till Sonys fördel.

"Vi siktar lika mycket på att leverera bra spel till bägge konsolerna. Egentligen vill jag inte kritisera någon av dem. Nog för att jag skulle våga, men jag tycker helt enkelt att båda har gjort ett riktigt bra jobb."