Microsoft har den amerikanska marknaden i ett järngrepp med Xbox 360 men globalt sett är Playstation 3 vinnaren. EA förklarar varför.

EA har analyserat läget för de två HD-konsolerna och kommit fram till att Playstation 3 i det långa loppet är vinnaren. EA.s big boss, John Riccitello förklarar:

"De senaste åren har Microsoft fattat många bra beslut och gjort ett antal smarta drag: sänkt priset på Xbox 360 när det behövts och gjort ett utmärkt jobb med Xbox Live. Men samtidigt; deras varumärke har inte alls samma tyngd utanför USA som Sony och Playstation. Och oavsett hur duktiga Microsoft är på att få företaget att växa, så har Sony redan ett försprång - globalt sett - som är nästintill omöjligt att hämta in."

I september ledde fortfarande Xbox 360 kampen med 44.6 miljoner kontra Sonys 41.6 miljoner sålda PS3:or. Men kampen blir allt jämnare. Enligt EA verkar det bara handla om en tidsfråga innan HD-kampen har svängt till Sonys fördel.

"Vi siktar lika mycket på att leverera bra spel till bägge konsolerna. Egentligen vill jag inte kritisera någon av dem. Nog för att jag skulle våga, men jag tycker helt enkelt att båda har gjort ett riktigt bra jobb."

Jag var sugen på en PS3 men fixar inte kontrollerna, är man inte uppväxt med PS-kontrollen så tror jag man trivs bäst med xbox-kontrollen om man inte provat någon av dem tidigare. Den uppfattningen har jag fått iaf när vi har spelkvällar med folk som i... 23/12 Vad gör det för skillnad på det fysiska mediet om man enbart är ute efter att spela? har man inget intresse av att kolla på Blu-ray-film har man ingen glädje av att betala extra för en sån spelare. 22/12 Ni kan sluta argumentera nu, man kan tydligen ha båda... 22/12 Finns egentligen ingenting hos PS3:an som lockar mig till att köpa en idagsläget. Dom exklusiva titlarna spelar jag med en kompis hos honom och jag har redan en blu-ray-spelare som är bättre än den som sitter i PS3:an. Lägger man sedan till PS3:ans oskö... 22/12 Tycker PS3:ans exklusiva titlar är mer intressanta än de till 360. Enda spelet jag skulle vilja ha till 360 är Forza Motorsport, men känns inte värt att pröjsa för 360 + Spel + Live, och kanske en extra kontroll bara för ett spel. Samt att jag aldrig... 22/12 Efter att jag fick en PS3 Slim förra julen så har jag inte rört min 360 på över ett år. Spelen är snyggare, maskinen är tystare, den kan spela blu-ray och framför allt så ligger det inte en månadskostnad som ligger och tickar varje månad(som dessutom... 21/12 PS3 eller XBox spelar mig inte så stor roll. Jag valde en PS3 för att den fick plats i tv-bänken vilket inte en XBox skulle fått. ;-) Hur som helst ser PS3 ut att ha en stark vår framför sig. 21/12 Alla 3 har väll sina fördelar. Valet mellan 360 och Ps3 avgörs ju oftast över vilka spel som finns tillgängliga och vad ens kompiskrets har för konsol. Sedan prestandaskillnader emellan konsolerna är ju egentligen bara helt onödigt att ta upp. Det är... 21/12 Exakt, frågan är ju inte om vilken konsol som är bäst (visst... PS3 har ju sina fördelar som blu-ray osv.) utan vilken som har dom bästa exklusiva spelen. Och det är ju smaksak, men jag vill gärna spela Uncharted och Killzone, därför har jag ett PS3.... 21/12 har både ps3 och xbox360, anledning xbox360 har en del spel man vill spela,och ps'3 har sina spel som man vill spela, vem bryr sig om vilket är bäst, båda är bra och kmr bara bli bättre bättre nä nästa genartion släpps.. 21/12
Skicka en rättelse