Sedan releasen i november har Call of Duty: Black Ops tjänat in över en miljard dollar åt Activision.

När #Call of Duty: Black Ops släpptes i november var det redan på förhand en monstersuccé. Men att det skulle håva in en miljard dollar på mindre än ett par månader kan tyckas som galna siffror - till och med för en sådan spelserie.

"Sett till hela underhållningsbranschen har bara Call of Duty och Avatar nått biljonen så snabbt", berättar en mycket nöjd (och rik?) Bobby Kotick, CEO på Activision Blizzard.

"Det här är en hyllning till Call of Dutys varumärke, de exceptionella talangerna på Treyarch och även till de hundratals extraordinära människorna på våra många Call of Duty-kontor, inkluderat Infinity Ward och Sledgehammer, som ständigt jobbar vidare med titlarna. Vår förmåga att leverera den djupaste och mest attraktiva underhållningsprodukten och hela tiden förbättra upplevelsen har tillåtit Call of Duty att ständigt sätta nya rekord."

Inte helt oväntat kommer Activision att spinnda vidare på framgången med Black Ops. Spelets första DLC, titulerat "First Strike" släpps till Xbox 360 i februari och innehåller fyra nya multiplayerkartor. Det är oklart när PC- och PS3-spelarna får ta del av härligheten.

Skicka en rättelse