Crystal Dynamics söker multiplayer-producent till ett AAA-projekt.

Nya rykten gör gällande att #Crystal Dynamics kommande omstart av #Tomb Raider-serien, kallad just #Tomb Raider, kan komma att få multiplayerstöd. Tidigare under dagen lade nämligen utvecklarna ifråga upp en annons på branschsajten Gamasutra, i vilken man förklarade att man just nu letar efter en "senior game designer multiplayer" och en "producer multiplayer".

Annonsen har sedermera tagits bort från sajten och det finns ännu inget officiellt besked om varför så skett, men vi gissar att det har att göra med att den uppmärksammats i flera stora medier under dagen. Jobbeskrivningen i den borttagna platsannonsen syftade till studions i skrivande stund enda kända stora projekt - det nya #Tomb Raider som släpps nästa år. I spelet, som avtäcktes i det senaste numret av den amerikanska speltidningen Game Informer, får vi möta en betydlig yngre Lara i ett äventyr som bland annat fokuserar på nya inslag som överlevnad och utforskande av en, enligt utsago, mer eller mindre öppen spelvärld. Och om dagens rykte stämmer kan det alltså komma att bli fler nyheter än så i det kommande spelet: inget tidigare spel i serien har hittills kunnat stoltsera med ett flerspelarläge.

Det digitalt distribuerade #Lara Croft and the Guardian of Light som släpptes tidigare i år innehöll visserligen ett co-op-läge men det är som bekant heller inget regelrätt #Tomb Raider-spel.

Skicka en rättelse