Nintendo själva varnar nu för att små barn inte bör använda 3D-funktionen på 3DS alls, och även vuxna bör ta pauser efter en halvtimme.

Enligt ny information från Nintendo själva (översatt av The Wall Street Journal) så bör vuxna inte spela mer än en halvtimme åt gången utan paus - och barn under 7 år bör inte ha 3D-funktionen påslagen alls.

Anledningen (åtminstone i yngre barns fall) sägs vara att konsolens artificiella 3D "möjligen" kan påverka utvecklingen av ögonen. Hur pass allvarliga varningarna är återstår att se, men för att vara på den säkra sidan kanske du bör tänka på att inte bli alltför fängslad av dina 3DS-spel efter du köpt maskinen lagom till vår-lanseringen.

På bild: 3DS - ögonens värsta fiende?

"och barn under 7 år bör inte ha 3D-funktionen påslagen alls." Det gäller väll för all 3D, inte bara Nintendo DS? 06/01 Vilken shock att suddig bild för att skapa en "3D" effekt är skadligt för ögonen? Vem kunde tro det? 04/01 krypskyttar 04/01 Är inte alla former av dataskärmar skadliga för ögonen i långa loppet? Jag menar jag hade värsta falkseendet när jag var liten och idag typ 15 år senare så ser jag knappt vad jag skriver utan glasögon. 03/01 Vi får inte heller glömma att man blir galen vid färd över 50 km/h! 03/01 Tror inte det ska vara någon större fara... Som en annan användare skrev så kommer det gå att justera 3D-funktionen rätt väl och anpassa skärmen efter just dina ögon. Ska ge denna en chans. Har inte ägt en handhållen konsol sedan första gameboyen släppt... 03/01 Asiater och speciellt Japaner har ju redan Widescreen-ögon! Allas ögon ser ju ut som en arg Clintan i nån gammal spagettiwestern... 03/01 De går nog ut med att det kan skada ögonen för att slippa eventuella stämningar. Känns dock inte som så bra reklam att Nintendo själva säger att den kan vara negativ för ögonen. 03/01 3D funktionen går ju att slå av eller justera för de som inte tål 3D. Det kommer tydligen även att finnas ett pin-kod lås för föräldrar och liknande som kan användas för att låsa upp 3D funktionen. Källa: http://www.siliconera.com/2010/12/30/nintendo-in... 03/01 Ungefär som epilepsianfallsvarningarna? Dessutom måsta man komma ihåg att äta så att man inte svälter ihjäl framför ett spel. Det är farligt med spel. 03/01
Skicka en rättelse