Om du fortfarande har XP som ditt operativsystem kommer du inte att kunna spela det kommande Battlefield 3.

Sitter du fortfarande och häckar framför Windows XP? Ser du fram emot ett av de största spelsläppen i år? Då kan du få problem. Johan Andersson på Dice klargör via ett Twitter-inlägg att #Battlefield 3 inte kommer att stödja XP.

"Frostbite 2 utvecklas primärt för DX11. XP och DX9 stöds inte."

Det är oklart exakt när Battlefield 3 kommer att släppas, men enligt EA siktar de på en release i höst eller vinter. Om du vill vara med och leka bör du se till att uppgradera till ett nytt operativsystem innan det är dags.

Tack DICE för det kommande BF3. Jag är helt säker på att det kommer att bli ett spel värt namnet och att jag kommer att nöta det i minst lika många timmar som nött alla de andra versionerna som släppts på PC. Apropå att gnäll om att BC2 är en konsollpor... 07/02 Om ni inte har uppgraderat er dator på drygt fem år så kan ni väl inte kalla er riktiga pcgamers. Finns ingen anledning att hålla sig kvar vid XP längre. 07/01 Hoho det lär inte hända ska du se! 06/01 Utvecklingen har ju nästan stått still på PC. Känns inte så konstigt att dom inte längre stödjer ett snart 10 år gammalt OS. Om Windows 7 har stöd lika länge som Windows XP så kommer man inte behöva köpa något nytt förrän runt 2020. 06/01 Allt är bara rykten än så länge. Vi får se hur pass bakåtkompatibelt 8:an blir. 9:an är det nog lite för tidigt att prata om. 05/01 Ni som har uppgraderat till Win7 det kommer bli gammalt snart föratt MS kommer släppa nya Windows 8 och 9 Med Win8 så kommer MS att fokusera på ett spel och Win9 inte bekräftat än men jag har hört att de tänker satsa på 128-Bit OS. 05/01 Tur att man skaffade windows 7. 05/01 Vem har sagt att det kom till 360? Självklart menar jag Halo 2 (svårt att hålla koll på alla miljarders Halo-spel) och det släpptes till Windows Vista 2007. Många trodde att spelet använde DX10 eftersom det inte funkade på XP, därför tog jag upp det. 05/01 Vad är det som funkar mer än att det står 10 i versionsnumret? du kan fortfarande inte använda dig av några funktioner i DX10. 05/01 Som också släpptes till Xbox inte 360... 05/01
Skicka en rättelse