Den prisbelönte regissören Duncan Jones tror att Sam Raimi med sin World of Warcraft-film kan förändra sättet vi ser på filmer baserade på spel.

Den prisbelönte regissören Duncan Jones, som också har en känd farsa vid namn David Bowie, tror att den kommande #World of Warcraft-filmen kommer att bli en vändpunkt för filmer som baseras på spel.

Jones tror att Sam Raimi, regissören bakom Spindelmannen-filmerna, är precis rätt man för att förvalta det massiva online-rollspelet och omtolka det för den vita duken.

"Jag har en cynisk inställning till alla regissörer som påstår att de är gamers. Jag är en äkta gamer och jag tror att det finns färre sådana i min bransch eftersom det tar sådan enorm tid att göra film att du helt enkelt inte hinner lägga ner den tidsrymd på spel som krävs för att kallas hardcore. Jag är lite smått galen och stannar uppe hela nätterna för att spela."

"Jag är mycket avundsjuk på Sam Raimi", tillägger Jones. "Jag tror verkligen att World of Warcraft kan bli början på bra filmer som baseras på spel. Av det jag hört om hur han tar sig an projektet verkar han ha förstått grejen. Man ska inte oroa sig över hur spelmekaniken fungerar, utan snarare skapa världen från spelet och satsa på att få publiken att tycka om den."

WoW-filmen förväntas ha premiär 2013. Tror ni, precis som Duncan Jones, att den blir en vändpunkt för branschen?

Innan man vågar hoppas allt för mycket finns det en del frågor man vill ha svar på. Själv har ajg alltid varit mer av ett Starcraft fan än Warcraft, men det finns onekeligen en del story i Warcraft spelen, och en del riktigt intressanta karaktärer (Sylv... 10/01 Hoppas dem gör filmen på loren, Allt hat borde komma efter filmen kommer? det har blivit en töntig grej att hata allt som har med wow att göra om man inte gillar spelen, fy skäms på er som faktiskt vågar kalla er gamers.... 09/01 Ska bli underbart med en film! Klart det ska bli en film av världens bästa spel.. kan inte alla counter-strike fans skippa denna tråd, låt oss warcraft-nissar tycka om blizzard. 09/01 Jag tror Sam Raimi kan göra det riktigt bra ge med att han spelar spelet sj. Jag tror det kan bli vändpunkt! Men jag har inga stora förväntningar när det gäller premiären. Typisk blizzard kan aldrig hålla sitt ord! Antar att detta kommer bli samma probl... 08/01 Ni glömmer att Blizzard fortfarande har kreativ kontroll över filmen, så om den inte håller måttet kommer den helt enkelt inte att lanseras. Blizzard skulle aldrig riskera att en dålig film svärtar ner deras spelserie. 08/01 Varför skriver du här då?... skit i d nästan gång... sikket stolpskott... Peace out. 08/01 Hela poängen med att göra en film är inte att dra in pengar. Många gör film för att förmedla ett budskap eller helt enkelt berätta en historia. Att en film drar in stora summor pengar gör inte filmen automatiskt bra. Smaken är som baken men jag tycker... 08/01 Nog kan det här bli bra. =) 08/01 fattas bara att dom gör en wow porrfilm till alla småglin som spelar wow. Goblin + wolfen = Undead = mer klirr i kassan 07/01 För mig har alltid kvittot på en lyckad film varit att den dragit in pengar, beroende på genre såklart. Är inte hela poängen med att göra en film att göra den sevärd och i sin tur dra in pengar för detta? Faktumet att Avatar skulle dragit in pengar på... 07/01
Skicka en rättelse