Den prisbelönte regissören Duncan Jones, som också har en känd farsa vid namn David Bowie, tror att den kommande #World of Warcraft-filmen kommer att bli en vändpunkt för filmer som baseras på spel.

Jones tror att Sam Raimi, regissören bakom Spindelmannen-filmerna, är precis rätt man för att förvalta det massiva online-rollspelet och omtolka det för den vita duken.

"Jag har en cynisk inställning till alla regissörer som påstår att de är gamers. Jag är en äkta gamer och jag tror att det finns färre sådana i min bransch eftersom det tar sådan enorm tid att göra film att du helt enkelt inte hinner lägga ner den tidsrymd på spel som krävs för att kallas hardcore. Jag är lite smått galen och stannar uppe hela nätterna för att spela."

"Jag är mycket avundsjuk på Sam Raimi", tillägger Jones. "Jag tror verkligen att World of Warcraft kan bli början på bra filmer som baseras på spel. Av det jag hört om hur han tar sig an projektet verkar han ha förstått grejen. Man ska inte oroa sig över hur spelmekaniken fungerar, utan snarare skapa världen från spelet och satsa på att få publiken att tycka om den."

WoW-filmen förväntas ha premiär 2013. Tror ni, precis som Duncan Jones, att den blir en vändpunkt för branschen?