En rullstolsbunden kvinna i USA kritiserar Microsoft för att Kinect inte registrerar henne. Microsoft menar å sin sida att den första vågen med Kinect-spel gjordes med hela kroppen i åtanke men att det kommer förbättras i framtiden.

Susanna Martini, som är bosatt i Washington, var exalterad över sin Kinect som hon hade köpt lagom till julen. Lyckan blev dock inte långvarig, eftersom det visade sig att sensorn inte kunde registrera Susanna. Hon är nämligen rullstolsburen.

"Kinect har ingen aning om att jag existerar. Det är som att jag är totalt osynlig."

Äntligen hade det kommit rörelsekontroller som Susanna kunde spela tillsammans med sin man och sin dotter - det var vad hon trodde. Enligt Microsoft "riktar sig den första vågen med Kinect-spel till väldigt aktiva spelare och nyttjar sensorns förmåga att kunna ta in hela kroppen. Som ett direkt resultat kan det bli svårt att spela om du sitter ner."

Susanna tycker att det är lugnt att hon inte kan ta del av alla spel. Men hon menar att om hon kan ta del av ett spel skulle det få henne att känna sig delaktig och inte utelämnad.

"Jag har inga problem med att inte kunna spela, säg, fotboll. Men jag vill kunna spela åtminstone ett enda spel", säger hon.

I framtiden kan det bli möjligt. En talesperson för Microsoft säger: "vi arbetar på att förbättra Kinect på ett sätt att utvecklare kan göra spel som tillåter spelande i sittande läge." I nuläget rekommenderar Microsoft tjänster som ESPN och Video Kinect. Det är dock oklart när mer stillasittande Kinect-spel dyker upp.

Det är ingen diskriminering.. Det är en vara, ingen som hindrar henne från att köpa den och försöka använda den så gott hon kan. Hon har ju bara idiotförklarat sig själv, men antar att det var värt 5 minuter i ramljuset, om nån nu orkar uppmärksamma hen... 08/01 Kanske borde skrivas ut på förpackningen till Kinect. När både Wii och PS Move funkar sittandes så är det faktiskt inte helt otroligt att man skulle kunna tro att Kinect också gör det. 07/01 He du det gör det då inte! på många ställen 07/01 um finns ju parkeringar lika nära 07/01 Rullstolsbundna får parkera mycket närmare ICA än vad jag får, det är diskriminerande. Att de inte kan spela Kinect är iallafall lite plåster på såren. 07/01 Skillnaden är förstås att den friska personen kan resa på sej och spela... därför behöver den inte klaga och därav finns inget nyhetsvärde i det. 07/01 Men du måste ju tänka på vad synd det är om dom och vad dumma de som utvecklat programvaran är, kränkande! 07/01 Det här är hur mycket värde denna nyheten har, behöver bara omformuleras lite: "Kvinna köpte Kinect, upptäckte att hon inte kunde sitta ner och spela." Varför gjorde man inte världens nyhet om det samma dag Kinect släpptes och majoriteten av kunderna... 07/01 Hon kan väl skaffa sig en marionettdocka. Varför kameran inte registrerar sittande människor är ju en del av tekniken. Folk som sitter i soffan bakom eller på sidan av den som spelar får ju inte störa rörelserna. Det kan väl inte vara så svårt att först... 07/01 Ja... och hur ofta får du läsa manualen INNAN du har öppnat lådan och därmed blivit av med all rätt att lämna tillbaka varan? Finns inget som helst skäl att anta att kinect inte ska fungera sittande, förutom de spelen där du måste använda benen med. MS... 07/01
Skicka en rättelse