Valve kan inte släppa spel när de först säger att de ska släppas. Det verkar sannerligen fullständigt omöjligt. I en ny intervju meddelar det dock att de trots allt inte är schizofrena.

#Valve är oförmögna att släppa spel när de först meddelar att de ska släppa dem. Därav existerar begreppet Valve Time. I utgåva 100 av Xbox World 360 (via CVG) berättar Doug Lombardi på Valve att det trots allt inte är för att de är schizofrena.

- Jag vågar påstå att Valve aldrig tar sig an ett produktsläpp på samma sätt två gånger. Med Half-Life 2 använde vi sex år för att skapa en episk uppföljare, varefter vi omedelbart bytte till episodiska släpp, som den följdes av släppet av ett nytt IP (Left 4 Dead) som därefter fick en uppföljare inom loppet av ett år.

Är det slumpen som avgör, måhända? Nej!

- Nu, med Portal 2, har vi tagit oss några år på att producera en full uppföljare till ett spel som släpptes i episodisk storlek. Poängen är inte att vi är schizofrena, utan att vi försökera producera varje spel på det sätt som är bäst för just det, givet marknadsläget och andra faktorer.

De gör det alltså för din skull! Jobbigt är det i vilket fall som helst...

Om bilden: Till och med Gordon trodde att gänget på Valve var schizo så nu har han äntrat en riktig deppfas...

Jag delar tidigare talares åsikt om det onödiga att använda begreppet/diagnosen schizofreni för någon som tycks ha drabbats av personlighetsklyvning då det är två vitt skilda saker. Däremot så ser jag inget fel i att förlöjliga Valves ordval, om det nu... 06/01 Har aldrig gillat Half Life spelen/ serien, själv så uppskattar jag mycket mer deras sidospår som Left 4 Dead 1&2, Portal, Day of Defeat, Counterstrike & Team Fortress 2. Ser fram imot ett nytt Portal 2 med MP CO-OP. 06/01 HL2 kickar röv.. men Valve suger ändå 05/01 Jag håller med dig att HL är efterlängtat men racka inte ner på L4D och Portal, typ bästa halvprisspelen jag spelat. Speciellt L4D. 05/01 Ska de censurera artikeln menar du för att det finns någon promille gamers med psykisk ohälsa? Framgår väl av artikeln att det är Valve själva som använder uttrycket och artikelförfattaren bara spann vidare på det? Men men, alla känner sig ju kränkta... 05/01 Väldigt barnsligt att använda ordet schizofreni i artikeln. Det är säkerligen många gamers som både har den ena eller den andra diagnosen eller misstänker att man har det. Psykisk ohälsa är inget man skämtar om längre, speciellt inte om man kallar sig... 05/01 DotA 2 tar inga resurser från HL2 EP3. 05/01 Portal 2's box art: http://gamrfeed.vgchartz.com/story/83308/heres-portal-2s-box-art/ 05/01 Gabe Newell är spelindustrins Steve Jobs. Om man lyckas samla ett team som utvecklar Half-life and allt där till plus att man producerar Steam plattformen förtjänar man kudos. Ps. Alla spel är alltid försenade, knappast något nytt. 05/01 Ja det börjar bli lite löjligt.. har väl inte släppts en enda ingame bild eller nåt alls som tyder på att spelet ens kommer inom närmaste tiden... suck. 05/01
Skicka en rättelse