Det börjar spridas information på nätet om att Kinect återupplivar den röda dödsringen för framförallt gamla konsoler.

Det finns antagligen väldigt få av er läsare som inte känner till det beryktade dramat gällande RROD - Red Ring Of Death - som under flera år plågade Xbox 360-användare och #Microsofts rykte. Det har vart lugnt sedan de nya generationerna av konsolen släpptes, och framförallt Xbox 360 Slim. Nu rapporterar BBC att flertalet konsoler dött sedan Kinects intåg på marknaden. Tydligen är det en mustig bunt med gamla konsoler som uppges ha havererat snabbare än blixten, vilket även stärks av den här tråden på officiella Xbox 360-forumet. Där spekuleras även om huruvida det var Xbox Live-uppdateringen för Kinect som via mjukvara pressade konsolen att prestera mer - för att kunna hantera Kinect.

Microsoft dementerar att det har något med Kinect att göra, men en gång i tiden sa de även att Xbox 360 inte alls dog i särskilt hög grad... Det verkar åtminstone vara säkert med Xbox 360 Slim.

Ni som fått 3+ RRODs måste haft enorm otur. Min bror har haft samma och enda Xxbox sen 2007, samma för en kompis. Brosan har dock fått RROD en gång men det var bara att starta om den :) 09/01 PS3'an motsvarar i princip en processor från 2003: Pentium 4 Extreme Edition 9,726 MIPS at 3.2 GHz med 3 instruktioner per clock cycle 07/01 Var inte direkt intresserad av Kinect till nyligen när jag såg ett par reviewers som jag känner att jag kan lita på faktiskt hade kul med den och visade upp vad den går för. 06/01 Äsch, man SKA hålla sig till PC eller N64.. 06/01 Ojoj, alla PS3 fanboys vaknade till liv, kul att se :) Fått RROD 1 gång och det var den första vågen när Xbox kom, köpte senare en Elite och det rullar på bra 06/01 Det sa det väl redan när det visa upp kinect. 06/01 Jag jämförde inte x-box med PS3 eftersom båda är gamla i datorsammanhang. Jag tänkte på en modern dator. Om man nu jämför PS3 och X-box, vad spelar det för roll om X-box skulle ha bättre prestanda på grafiken om hela konsollen dör? 06/01 Hahaha, jag skickade den här nyheten till en vän igår. Han sa att det bara var svammel För en timme sedan ringde han upp mig och sa att hans krysslåda har fått RROD. 06/01 Jag har gett bort en 5 år gammal xbox till en kompis unge. Den funkar än. Sen på nya slim så har den inbyggt skydd att den stänger av sig om den skulle bli för varm 06/01 haha seriöst....man börjra ju undra vilka det är som utvecklar och låter sånt hära hända haha, riktigt FAILBOX 06/01
Skicka en rättelse