Pepp på 3DS? Du är inte ensam. Men faktum är att Nintendo hade fullt fungerande redan 3D i Game Boy Advance SP - åtminstone bakom företagets stängda dörrar.

Det är Satoru Iwata, VD på Nintendo, som berättar mer specifika detaljer kring Nintendos 3D-tankar. Faktum är att det redan på Game Boy Advance SP:s tid (släppt 2003) fanns fullt fungerande GBA SP-konsoler med äkta 3D. Varför stannade de bakom Nintendos stängda dörrar?

"För att skapa tredimensionella bilder som kan uppfattas utan speciella glasögon krävs det en speciell flytande kristall. Så vi testade det genom att placera en sådan i en Game Boy Advance SP", berättar Iwata. "Men upplösningen var på skärmen var väldigt låg, så det såg inte jättebra ut och därför blev det aldrig en produkt."

Nintendo testade också tekniken på Gamecube.

"Kort sagt, Gamecube skulle kunna visa 3D om man kopplade samman den med en speciell LCD-skärm, men den speciella kristall som krävs var väldigt dyr där och då", tillägger Iwata.

Nintendo 3DS släpps i Japan den 26 februari och förväntas nå oss i mars. Specifika detaljer förväntas utannonseras på ett event som Nintendo kommer att hålla om ett par veckor. Och, jo då, FZ kommer att vara där.

Så här är det nog med dom flesta teknikerna, dom fanns för länge sen. Var för dyrt eller omständigt bara. Komiskt att det alltid finns någon som startar upp världens debatt som inte handlar ett skit om ämnet. 09/01 Släpp Zelda Ocarina of time! Köper det direkt! 08/01 Jag sa bara vad jag tycker att Nintendo för det mesta gör, skapar barnspel. Mycket är fokuserat för åldrar på lägre nivå. Om du sen ska ta åt dej det eller inte är en helt annan historia. Om vi tittar på hur till exempel deras konsoller har utformats... 08/01 Lite roligt att GBA SP blev en större succé än GBA och vanliga GBA försvan ur sortimentet. Precis samma sak hände med DS/DS Lite. Ska man vänta med 3DS? 08/01 Men hur kan du ens låta så förvånad av det han skrev när du själv dömer ut alla nintendoälskare som folk som enbart spelar barnspel? Om du inte förstår vad han trotts allt menar, vilket jag gör, så ska du inte själv kassta sten i glashus. 08/01 Haha, jag skrattar när jag läser det du skrivit nu. Förstår inte var du får ditt "Fanboy" snack ifrån. Jag har aldrig nämnt något om Xbox. Så vart får du det ifrån? Dessutom om du inte tar kommentarer från sånt folk, då måste ja fråga varför du ens bryr... 07/01 Den kommentaren var nog bland de roligaste jag sett på länge. Lever man fortfarande i 2003-talet så hade jag hållit med dig. Tack och lov att sådant inte är fallet. PS! Jag tar aldrig kommentarer från människor med loggar från företag särskilt seriösa,... 07/01 Jo sånt där kan ju vara lätt att säga i efterhand. :) "Jo, Commodore 64 var egentligen lika bra som ett GeForce 480 GTS men innehöll en kristall som gjorde att det var för dyrt att tillverka då." :) 07/01 en GBA uppdaterad + bakgrundsbelysning eller en GBA SP uppdaterad vore inte dumt :) Men jag är inte för Nintendo speciellt mkt endå.. håller mej mer till nåt mer seriöst som kan leverera mer än bara barnspel. 07/01 GBA SP, ahh, det var inte igår! 07/01
Skicka en rättelse