Nintendo-översten Satoru Iwata medger att hälsovarningarna för företagets 3DS främst är en säkerhetsåtgärd för att undvika framtida juridiska problem.

Nyligen kunde vi rapportera om #Nintendos varning att 3DS kan orsaka ögonskador. Främst var det yngre barn eller alltför långt sträckspelande som pekades ut som hälsovådligt, men nu medger Kyoto-företagets Satoru Iwata att varningarna dessutom offentliggjordes för att slippa framtida juridiska problem.

Det är hos japanska Wall Street Journal (via Andriasang) Iwata förklarar att 3DS-varningen inte innebär att konsolen är farlig, utan att det främst är en säkerhetsåtgärd för att undvika att bli stämda.

Genom att släppa informationen så tidigt som möjligt hoppas de att framtida konsumenter och föräldrar ska vara informerade om potentiella risker redan vid köp. Även 3DS-boxarna kommer belamras med 3D-varningar.

Under japanska spelmässan Nintendo World 2011 bad Nintendo föräldrar att sätta klisterlappar på alla ungar under sex år, så att personalen vid spelbåsen kunde se till att 3D-effekten var avstängd då barnen speltestade nytt och hett till 3DS.

Skicka en rättelse