Årets Consumer Electronics Show bjuder på ögonkontrollerade spel - är detta framtiden för spelbranschen?

Företaget National Instruments visar upp ett spel som kontrolleras helt med ögonen på årets Consumer Electronics Show i Las Vegas, filmklipp ser du nedan.

Speldemonstrationen är en enkel variant av Whack a mole och styrs helt med ögonen av personen som spelar. Genom att titta på och blinka med ögonen smäller han till mullvadarna. I ärlighetens namn verkar inte kontrollen fungera helt felfritt ännu, men kanske är det en försmak av vad framtiden har att erbjuda?

Se den från den ljusa sidan, det är casuals som håller en plattform vid liv, och det är casuals som gärna spenderar massvis med pengar på skitspel så studios/utvecklare har råd att utveckla riktiga spel också ;) PCs största spel är ju WoW, Sims, Farmvil... 12/01 Var det inte FZ som hade tävlingen där man skulle gissa framtidens kontrollsystem? Och vem skrev om Eye-tracking? Moi! Fast vann gjorde man ju såklart inte :/ 11/01 Emotivs headset som gör det möjligt att styra saker bara genom att tänka på det känns mycket mer intressant. 11/01 Fy fan vad tråkigt! Sitta o glo in i skärmen o blinka ibland, grymt.. 11/01 det verkar inte riktigt som att dom försöker utveckla de för att tjäna storkovan, mer att dom gillar att pula med styrteknik och vill visa upp vad dom gjort.. dessutom så känner den varken av "hjärnvågor" eller ansiktsrörelser. som han uttrycker det i... 11/01 Jag har en idé som kan funka: GÖR FLER BRA SPEL ISTÄLLET FÖR ATT HÅLLA PÅ MED JÄVLA GIMMICKS FÖR CASUAL SOCIAL WANNABE GAMERS *ähum... ja, kanske lite sur och grinig erkänner jag. Men vad fan jag är så trött på den här skiten 11/01 kul snart går väl min dröm i uppfyllelse: kunna styra spel med tungan XD 11/01 Ja men den manicken styrs ju till största del av ansiktsrörelser, ögonbryn, käkrörelser etc. Men! den har även ett program för brainwaves ja, men den funkar utterst dåligt och utan riktigt träning kan du inte styra ett skit med den, när du fått in snitt... 11/01 Precis, har själv kört Tobii:s tracker när de besökte oss på KTH...det i videon känns som en skoda om tobii är en ferrari. Ska bli intressant vad Kinect-hacksen och eyetracking kommer göra med spelandet. oot: Hoppas någon xboxutvecklare filar på ett spe... 11/01 Dem lär inte försvinna på ett bra tag, inte för vanliga privatpersoner i alla fall. 10/01
Skicka en rättelse