Den som planerat att importera spel till sin 3DS från USA och Japan ser ut att behöva tänka om.

Som en smäll i ansiktet nås vi av nyheten att spelen till Nintendo 3DS kommer att vara regionslåsta. Om du spelar på en europeisk konsol kommer alltså amerikanska eller japanska spel inte att fungera.

Det ska emellertid tilläggas att källan inte är vattentät. Ett mail från japanska Nintendo-supporten har blivit översatt av en användare på forumet NeoGAF. Men skulle ryktet visa sig stämma vore det ett aber för importörer och flitiga resenärer.

På E3 i somras hade Nintendo inte bestämt sig, men nu ser det ut som att 3DS blir helt regionsstyrd. Vad säger ni om ett sådant scenario?

noo va tråkigt! o.o mina senaste ds har jag köpt i japan så det skulle vara kört att göra det, vore tråkigt om man skulle behöva skaffa sig 2 st bara för att kunna spela eu versionen och den japanska...släpps ju bra många fler spel på japanska 17/01 Stämmer detta (det är som sagt inte officiellt ännu, people!) så är det såklart supertrist. Jag lär importera en amerikansk konsol istället i sådana fall. 12/01 då förlorade det precis en köpare 12/01 En annan anledning att spelförsäljningen dalat kan ju vara att det inte släpps lika många spel och att de kanske är lika efterlängtade. Jag menar, alla har ju köpt sina Mario Kart och New Super Mario Bros redan. Många företag satsar ju som jonis skrev... 12/01 Att dem gjorde det regionsbundet är väl inte bara för piratkopiering? Kan ju mycket väl också vara för att man inte ska kunna transportera in utifrån. Annars hade de väl lika gärna sålt spelen endå i Sverige, eller? :P Bara en tanke... 11/01 Då inväntar man nog ett chip. :p 11/01 Jag tror att det som vanligt är rätt fel att skylla dålig försäljning på piratande, i det här fallet lär en stor del av försäljningen flyttat över till mobiltelefonerna istället. Android i viss mån och kanske iPhone/iPod:s AppStore i synnerhet. Men det... 11/01 Regionslåsning borde vara olagligt. 11/01 trist med att just regionslåsa en portabel konsol. när jag va i japan va det ju oerhört roligt att plocka upp spel till sin DS och PSP.. för man hade de liks gick å bar runt på dom och kunde kasta in liret på en gång :) "länge leve Simple DS Series Vol.... 11/01 En anledning till det kan ju vara att dom väljer att ta bort spel som bara är 2 - 3 år gammla från hyllan. Samt att folk har redan köpt de spelen dom vill ha. 11/01
Skicka en rättelse