Idag tillkännager #Nintendo att hett efterlängtade #Pokémon Black och #Pokémon White får svenskt lanseringsdatum den fjärde mars.

Det utlovas nya legendariska Pokémons, nya hjältar och en helt ny värld att utforska. Totalt rör det sig om över 150 nya fickmonster att fånga, och de båda versionerna kommer få unika områden som bara kan nås via antingen den vita eller svarta kassetten. En annan nyhet är att världen får en vår/sommar/höst/vinter-cykel som inte bara är ögongodis utan som också kommer påverka vilka Pokémons du hittar och var du finner dem.

De två legendariska monstren heter Reshiram och Zekrom. Den förstnämnda är en eld-Pokémon och återfinns i svarta versionen medan Zekrom kan producera elektricitet och fångas i den vita. Även den mytomspunna Celebi ska kunna laddas ner om du äger #Pokémon Heartgold, #Pokémon Soulsilver eller Platinum-, Diamond- eller Pearl-versionerna. Den kommer kunna laddas hem via vissa utvalda butiker och svenska distributören Bergsala kommer återkomma om vad som gäller i Sverige.

De som inte äger en DS ännu kan också vara intresserade av att få reda på att det kommer släppas specialpaket med Pokémon Black och en DSi med Reshiram på fronten, och ett annat paket med Pokémon White och en DSi med Zekrom på fronten - om du gillar sånt.

I Japan blev den nya Pokémon-dubbletten de snabbast säljande DS-spelen någonsin då de släpptes för ett halvår sedan. Tillsammans blev de också 2010 års bästsäljare i landet med hela 4,91 miljoner exemplar fördelat på de två versionerna. Hur många miljoner de senaste Pokémon-spelen kommer sälja i Sverige återstår fortfarande att se.