Tyvärr gäller detta troligtvis bara USA men enligt #Sonys Jack Tretton markerade kvällens presskonferens startskottet för möjligheten att köpa och hyra filmer via Playstation Store. Det har länge snackats om en filmtjänst men dagens besked kom som en total överraskning för det flesta och till skillnad mot vad många tidigare trott tycks det som om en rad stora filmbolag har anslutit sig till #Sonys lösning. Namn som Warner, Fox, Lion's Gate, Disney och MGM finns redan representerade och fler ska vara på väg.

Vill du ta del av en film via onlinebutiken kommer du ha tre olika alternativ att välja mellan. Antingen så kan du köpa filmen för $15 eller så kan du hyra den i högupplöst format för $6 eller i normal upplösning för $4. Du som har en PSP kommer också kunna föra över filmerna till den bärbara apparaten i AVC-format och enligt Tretton ska det inte vara några problem att ha filmen på flera maskiner samtidigt.

någon som vet om den verkligen är igång? 17/07 MS motsvarighet har ju redan varit i drift ett tag.. dock bara i US och UK. 17/07 Oj då, det var ju inte så länge sedan som det utannonserades att denna tjänst var på väg. Undra varför det tar så överdrivet lång tid för MS att få igång sin motsvarighet.. 16/07 Men vad i helvete är det för bra med det inlägget får jag fråga, fanboy krig är bara idiotiskt och du försöker få det att fortsätta?! Förtjänar en bann i mitt tycke. 16/07 Fan det kommer att gå pengar till detta känner jag. Har inget att göra..jag hyr en rulle..klockrent. 16/07 Ännu bättre inlägg av dig, du tycks redan ha bra insikt i både PS3:s kommande tjänst (som jag garanterar att du inte testat ännu) och den ännu absolut inte släppta uppdateringen till XBOX (som jag garanterar ännu mer att du inte vet något om). Poängen... 16/07 Agerar Sony även rollen som distributör, eller är dom "enbart" ägare av filmrättigheterna? För om dom förhandlat bort distributionen är det ju inte så mycket att göra, och sådana kontrakt skrivs kanske inte på månadsbasis. 16/07 Skit bra initiativ utav Sony! :up: 16/07 Jag har en 360. Och jag sa samma sak när nyheten dök upp första gången. Sony har ett guldläge att erbjuda sin film tjänst till Europa eftersom MS inte gör det. Jag kan förstå att dem har problem med rättigheterna för alla filmer. MEN dem äger ju faktisk... 16/07 Det handlar ju inte om så pass enkla saker som att Microsoft eller Sony är dåliga på att ge oss europeer bra tjänster, utan om att det faktiskt redan finns europeiska bolag med distributionsrätt. 16/07
Skicka en rättelse