Förra veckans [n=26122 besked] om att #Final Fantasy XIII kommer att släppas till Xbox 360 har de senaste dagarna följts av ivriga rykten om att också en pc-version är på gång. Men så är inte fallet, VG247 har varit i kontakt med #SquareEnix som säger följande:

- Vi har inga planer på att släppa Final Fantasy XIII till pc.

Ryktena om datorupplagan tycks bero på ett missförstånd. I samband med 360-presentationen berättade SquareEnix att utvecklingen sker på pc. Vilket alltså inte är liktydigt med att det utvecklas till den plattformen.

Final Fantasy-serien har mer än tjugo år på nacken och har lanserats i långt fler varianter än de tretton som den kommande upplagan skvallrar om. FF XIII är bekräftat till Playstation 3 och Xbox 360. Premiärdatumet är inte satt men det ryktas om antingen 2008 eller 2009.

Vad ni inte tycks fatta här är att vi kan glömma all den goa spel timmar som vi har på ps nu när det släpps på xbox tycker det är förjävligt bill gates och company kan dra åt helevte jädra amatörer hela högen. 29/07 Även om det händelsevis skulle komma till PC med, så blir det ändå ett konsolköp för min del. Final Fantasy spelas bäst på konsol. 28/07 Det var den sämsta motiveringen jag har hört. Med ditt jävla tankesätt så borde det väl egentligen bara komma på Nintendo eftersom dom var först.. Vettigt...... men jag får väl anta att det mest handlar om fanboyism om man skriver så. 27/07 Är ju roligt att även 360 folket kommer få en chans att spela ett FF spel frågan är väl bara hur många skivor det kommer att vara på? Men vem vet kanske Bluray har hunnit bli en standard till 360 också innan det släpps ;) Själv kör jag PS3 och ser fram... 27/07 Om Ms fortsätter köpa upp alla exklusiviteter kommer snart konsollmarkanden se ut som dator marknaden, och det vill fan inte jag vara med om. Tacka fan för Linux och Mac os som alternativ i dator världen annars hade det varit kört. Vad MS inte inser är... 26/07 Spelet i sig lär lätt rymma på en 8,6GB dual layer DVD. enda problemet är att square altid insisterar att lägga till grymt mycket förendrerad cutsceens som tar mer eller mindre nästan all plats. T.ex. ta FF7 som ett exempel, spelet fick plats på en skiv... 26/07 Kommer inte hålla på en Dual Layer skiva som xboxen har. Detta spelet tar förmodligen runt 20-50 GB. 26/07 Jag har testat och det funkar inte. Eller, du kan få igång det men du lär drabbas av stora texturfel mm. Finns många diskussioner på nätet ang. detta. 26/07 Vi har spelat final fantasy på japanska konsoller sedan 80-talet? 26/07 Upp o jobba o sluta slappa. Semester är till för lata kapitalister 26/07
Skicka en rättelse