Det började med en gigantisk sammanslagning i spelbranschen - #Activision och #Vivendi Games gick samman för att bilda #Activision Blizzard. Det nya företaget blev en än mer seriös utmanare till de övriga giganterna såsom Ubisoft och EA.

Nu berättar Activision Publishings vd Mike Griffith att man genomfört en rejäl genomgång av Vivendi Games verksamhet.

Vi har noggrant gått igenom Vivendi Games varumärkesportfolio och kommer att behålla de delar som stämmer väl överens med vår produktstrategi på lång sikt, säger Mike Griffith. Vi ser över våra alternativ för de titlar vi inte kommer att förlägga.

Svenska och malmöbaserade #Massive Entertainment hänger också löst. Griffith berättar nämligen att Massive och Swordfish Studios är två delar man överväger att göra sig av med. Även Sierra skulle kunna bli till salu, precis som Vivendis tidigare satsning på mobila spel.

Oklart vad som händer med World in Conflict

Något säkrare sitter däremot Vivendis bäst säljande licenser och varumärken som Crash Bandicoot, Ice Age och Spyro. Ett nytt spelkoncept och ett nytt spel nämns också stå på listan över saker att behålla.

Leisure Suit Larry och World in Conflict är med andra ord två typer typer av spel som inte ingår i Activisions långtidsplaner. Vad som kommer att hända dem är oklart.

Tack till Saxit för detta #nyhetstips!
Massive ägs av Vivendi så att bryta sig loss eller ta med sig några spelidéer lär vara svårt. Inget av deras spel, hur bra dom än må vara och höga betyg dom än fått, har sålt specielt bra. Detta kan ha ett antal olika anledningar men effekten för Massiv... 04/08 Sen måste väl alla förstå att dett är en företagsvärld. Detta "beslut" är väl taget rent och skärt ur en ekonomisk synvinkel(än är det ju inte bestämt). Men sen är väl frågan om vilket stort företag som lägger ett bud på Massive sätter mina surt förvärv... 01/08 Fan, gillar inte att behöva lita på fransmän, men wtf, UBISOFT, RÄDDA OSS UNDAN EA! :O 31/07 Vad kommer hända med Bizarre Creations då? Och jag förstår Id software när dem publicerar Rage via EA istället för Activision. 30/07 Ja hoppas de massive tvingas stänga nu. Jag har aldrig hittat något RTS som tagit mig så mycket som WiC, eller nåt annat spel heller för den delen... 30/07 Som jag sa alltså, låta dem hitta på något nytt. Spelutveckling handlar om samarbete och talangfyllda människor, inte varumärken och företag. De talangfyllda människor som är Massive dör inte för att företaget läggs ned. Synd är dock om all deras teknol... 30/07 Word. :/ 30/07 trodde massive var eget som DICE innan det köptes av EA men WIC utvecklarna lär väl gå samma öde tillmötes som crytek Dice mm gjort snart finn bara EA snacka monopol=höga priser på spel 30/07 WIC sovjet måste ju släppas av nån det är ju katastrof annars fattar inte vad dessa "publioshers" pysslar med fanmassive kan ju konka pga detta jälva idioter och retards det var bättre förr på 90 talet då SNES och mega drive var på tapeten 30/07 Synd att de skiter i Massive. Älskade WiC, ända sedan jag beta-testade spelet. Undrar om tillägget blir släppt nu. Men det skulle inte förvåna mig om någon köper upp dem, exempelvis EA. Dåliga på konsol är de då inte, vad jag vet. Men ett till Riddick-s... 30/07
Skicka en rättelse