Det går bra för #Nintendo. Den senaste kvartalsrapporten visar att företaget prånglade ut 5,2 miljoner Wii-enheter under perioden april-juni, vilket kan jämföras med 1,56 för Playstation 3 och 1,3 för Xbox 360. Det innebär att Wii hamnar på 29,6 miljoner sålda enheter, medan Playstation 3 hamnar på tredje plats med 14,4 miljoner. #Microsoft har vi ännu inte fått uppgifter från, men förra kvartalsrapporten rapporterade totalt 19 miljoner sålda enheter.

Nintendos intäkter uppgick till 3,9 miljarder USD, och vinsten blev 996 miljoner USD - en ökning med 34% jämfört med samma period förra året. Bland mjukvaruförsäljningen märks 3,42 miljoner sålda #Wii Fit och 6,42 miljoner #Mario Kart Wii. DS-försäljningen minskade något jämfört med förra året, men uppgick ändå till 6,94 miljoner enheter - totalt 77,54 miljoner, vilket innebär att DS snart kommer att passera Game Boy Advance och bli den fjärde mest sålda konsolen någonsin.

Köpte mig ett Wii... sålde det... köpte ett Wii igen... sålde det xD Hm... men de får nog bli ett Wii igen till jul. :D De andra konsolerna är helt enkelt inte lika bra på nåt sätt. 01/08 Nej de spelen som finns i USA och Japan är tyvärr heller inget att hänga i julgranen. Det dussintal titlarna som verkligen unyttjar Wiis potentiela är något utöver det vanliga och får verkligen Xbox 360 m.m. att bli passé trots grafiken.. Tyvärr så håll... 01/08 Länge leve "next-gen" 31/07 Nu behövs det bara några bra spel.... 31/07 Saken är ju att det finns MILJARDER med spel till Wii och DS här i Japan som aldrig kommer fram till Europa och USA 31/07 visst massor med enheter, men varför vill fortfarande ingen 3dje part tillverkare göra nått till den? man trodde bara dom vart tagna på sängen, men icket. hur kan man inte sattsa på en konsoll som har 30miljoner enheter där ute och har nog störst ägarba... 31/07 Jo Nintendo Wii är jättekul. Men vad ska man göra när man spelat alla spel som är något att ha? Några av de bästa spelen någonsin (Super mario galaxy, Re 4 wii edition) finns på Wii men när de tar slut? Tur man har Xbox 360 också för det är inget kul... 30/07 Wii säljer men kanske inte lika många som sitter o nöter det, jag själv har ett wii och har tok tröttnat på det bara efter 3månader. :( 30/07 Mmm, siffror, utmärkt med mjölk ^^ Trevligt att Wii fortfarande säljer bra, visar att bättre grafik faktiskt inte är allt. Har själv dock inte haft råd att skaffa varken Wii, 360 eller PS3 tyvärr. :/ 30/07 och nej... Wii säljer ju inte... för det är så dålig grafik.. ingen vill ju spela de... ät siffror! 30/07
Skicka en rättelse