I ett samtal med investerare erkände Blizzardchefen Mike Morhaime för första gången offentligt att #World of Warcraft tappat en del spelare till Funcoms #Age of Conan. Men han fortsatte med att berätta att ungefär 40 % av dessa redan hade återvänt till Blizzards MMO, rapporterar Edge.

Morhaime angav Blizzards support och World of Warcrafts omfattande innehåll som orsaken till att spelare hittar tillbaka. Enligt honom har företaget ett försprång tack vare att spelet funnits och expanderats under fyra år.

Ett MMO som lanseras i dag konkurrerar inte bara med det innehåll som vi hade när vi lanserade 2004

Enligt Morhaime kommer fler att återvända när den kommande expansionen #Wrath of the Lich King finns på marknaden.

En fet massiv bebis värld med en massa bebisar menar du väl. Ja men har det så skoj där då. Är bara bra om WoW spelarna i AoC går tillbaka till WoW så man kan slippa fjortis attityderna. Good riddance imo 08/08 Sitter man och Installerar WoW igen, efter en tids förbannelse i AoC. Tack Blizzard för att ni skapade WoW för oss Junkies... 07/08 Såg verkligen fram mot AoC efter att ha lagt ner wow för ett bra tag sen. I början var ju allt kanon, 1-20 "tutorialen" verkade hur bra som helst. Var helt inne i spelet ett tag efter det, men tycker det inte höll i längden, inte bara buggarna som var... 06/08 Det var inte oväntat alls, det blir nog ganska svårt att hota WoW (nu menar jag antal spelare) tills det självdör eller dylikt. Jag har också tänkt i de banorna att det måste vara svårt att konkurrera med allt det extramaterial som Blizzard lagt till... 06/08 lol låter som att du inte ens spelat igenom "tutorial" lvl 1-20 är liksom i stort sett tutorial. För svårt för dig? 05/08 öhh.. var kanske det jag menade?:P känns som det har tagit lite onödigt lång tid för WotLK 05/08 Um, i torsdags var det väl patch halva dagen så det kan förklara en hel del. 05/08 Vad som fick mig att cancla AoC efter en vecka var att jag märkte jag hellre spela tetris och majhong än AoC. AoC är skit och kommer förbli skit. ledsen o säga. 05/08 AoC har potential, och vad jag minns var inte wow så obuggigt i början heller. Det kommer bli bättre mina damer o herrar det kommer. 05/08 AoC höll för mig fram tills förra månaden. Det är för många problem med spelet. Det är inte färdigt...tyvärr alltså. Att börja köra WoW igen känns gött :) 05/08
Skicka en rättelse