I en intervju med GamesIndustry.biz talar #SCEA:s VP of product marketing Scott Steinberg om varför Sony inte har några planer på att likt #Nintendo locka till sig en mer spelovan målgrupp. Han tror snarare att Sony är klara vinnare om de bara lyckas konvertera tillräckligt många PS2-ägare till att bli PS3-ägare - Playstation 2 är ju som bekant historiens bäst säljande konsol.

...as a brand, Nintendo's got their thing, and we're not trying to get the senior citizen group to get into gaming, we're looking to convert the PS2 owners and the tens of millions of installed base that were playing DVDs and playing games on their PS2, to now play Blu-ray movies and Blu-ray games with their PS3.

Steinberg upprepar också mantrat om att Playstation 3 ska ha en livslängd på tio år, och hävdar att PS3-spelen redan nu börjar skapa en viss distans till konkurrensen, som han menar inte har samma långtidsvision sett till hårdvarukapaciteten.

Kanske lite OT men ändå: Att skillnaden i bildkvailitét skulle vara ytterst liten mellan DVD och Bluray stämmer inte alls. Problemet är att folk "inte vet vad det ska titta efter". Plus att man kan inte titta på Bluray i 2 minuter och säga om bilden var... 06/08 Då var det bekräftat. PS3 är en barnkonsoll. 05/08 Varför skulle man sitta bakom konsollen? Min uppfattning är att de flesta har konsollen framför sig under tv:n eller dylikt. 05/08 inte bakom PC'n heller. en sann gamer sitter bakom det han/hon gillar. sluta prata strunt. 05/08 Eftersom det är tack vare Bluray som spelen ryms på en enda skiva med den höga kvalitet det faktiskt gör så skulle jag nog säga att de flesta vill ha en. Det är ju det största problemet med Xboxen idag, lagrings utrymmet. 05/08 Exakt, visst kommer säkert ps4 komma ut om 4-5 redan men det betyder inte att ps3an är glömd då. Kommer fortfarande många spel till ps2 och den säljer bra, jämfört med xbox1 som inte verkar säljas alls mer och knappt släpps spel till heller... trodde... 05/08 Sonys omsättning är dock större än Microsofts. Sony hade detta skatteår en omsättning på 80 miljarder medan Microsoft hade en omsättning på 60 miljarder, men som du säger, Sony har stora fabriker som inte står där gratis precis, och därför blir Sonys... 05/08 M$ tjänade förra året 14,065.0 milijoner $ medans sony bara tjänade 3,234.9 milijoner $. Sen att sony har mer tillgångar och rankas högre i värde beror på att dem tillverkar kapital tunga varor, elektronik, vilket kräver stora investeringar i maskiner... 04/08 Tekniskt sett har ju varken Sony Computer Entertainment eller Microsoft Game Studios så jäkla mycket pengar, dem blir ju tilldelade sin del av de hela från Sony alt. Microsoft och är ju bara underavdelningar inom dessa precis som Sony Pictures och likna... 04/08 WOW stora ord där, ville bara rätta till där att Microsofts pengar kommer inte i närhet av vad Sony har och Playstation kakan är bara 9% av den totala koncernen, så Sony skulle kunna köpa ut Microsoft om dom kunde. Och för blu-ray så har marknaden och... 04/08
Skicka en rättelse