En 18-åring man greps i helgen efter att han rånat och mördat en taxichafför i Bangkok. Enligt den thailändska polisen sa mannen att han ville ta reda på om det var lika enkelt att råna en taxi i verkligheten som i #Grand Theft Auto IV.

Efter att dådet tog den thailändske distributören New Era Interactive beslutet att dra tillbaka spelet från försäljning.

Ladda Thangsupachai, en tjänsteman från Thailands kulturministerium sa till Reuters att mordet var en väckarklocka för myndigheterna att ta tag i våldsamma spel och uppmanade föräldrar att ha uppsikt över vilka spel deras barn spelar.

Den här tidsinställda bomben har redan exploderat och situationen kan bara bli värre. I dag är det en taxichafför, men i morgon kan det vara en ägare till en spelaffär.

Det här är inte första gången som Rockstars Grand Theft Auto-serie anklagas för verkligt våld. 2005 stämdes företaget efter att en tonåring mördat två poliser och en 911-operatör i Alabama, USA.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiNDBiMWIxNWE2M2FkMDg3NzBiNjM3MDQyYzFkYzYwNzExZDAwYjAyNyI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MTQ1O2k6MTtpOjIyNTtpOjI7aTozOTkzO319"></input>

<input type="radio" name="q225" value="1329" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ja, det blir svårare att särskilja verklighet från fiktion

<input type="radio" name="q225" value="1331" class="form_input_radio"></input>

Nej, påverkningen avgörs ändå av individens mentala välmående

<input type="radio" name="q225" value="1333" class="form_input_radio"></input>

Jag vet inte riktigt

</form>

har inte läst alla kommenterarer men min uppfattning av det hela är ungefär: det gör inte så mkt att han plockade en taxi-chaufför, men hade det vart en ägare till en spelbutik hade det varit bra mkt värre.. :P taxichauffören är inte värd så mkt i mina... 07/08 hur länge dröjer det innan spelbutiker blir åtalade för medhjälp till mord genom att sälja spel som GTA4? :P 07/08 Den som gör något sånt här måste Redan vara "psykiskt" störd och hade troligtvis kunnat bli sådan av Tom och Jerry. "Jag testade att bowla med den här killen och ha han som klot för att det gör dom i Tom och Jerry" typ. 07/08 Det är inte vapnens fel eller vapenhandlarnas fel heller. Sådär kan man resonera. Tror nog att folk kan bli påverkade av ett våldsamt tv-spel. Men inte i större utsträckning än något annat och i varje fall så är det ju den enskilda personen som har prob... 06/08 på 80-talet skyllde man på hårdrock o Rollspel på 90-talet första hälft Rollspel på 90-talets andra hälf dator o tv-spel På 00-talet dator o tv-spel tillochmed vandalisering av blomsterplanteringar skylls på GTA :S http://www.nsd.se//NYHETER/ARTIKEL.ASP... 06/08 Vi i sverige är grymt mycket bättre ändå, må POSTAL 2 haft problem men det är väl det enda? Jag har då aldrig stött på ett enda blodigt/våldsamt spel som jag inte kunnat köpa i Sverige. Tycker Sverige än så länge äger vad gäller spel , inga jävla löjlig... 06/08 Right on, jävlgit illa det dom gjort med psykvården här i sverige t.e.x fårn att vara relativt välfugnernade på 80-talet till att vara helt obefintlig idag, båda mina föräldrar är socionomer / social ekonomer en jobber som kruator med ca 30 års erfarenh... 06/08 Jag ska någon dag gå till biblioteket och låna boken American Psycho och sedan gå ut på gatan och slå ihjäl en pensionär med boken. När de sen frågar mig varför jag gjorde det så ska jag säga att det var boken som fick mig till det. *Mumlar* Vanvettigt 06/08 En incident, även om man skulle bevisa att det var spelets fel, är inte nog för ett förbud. Tänk alla brott på grund av... ... tobak-/alkoholberoende? ... en religiös sekt? ... en låg syn på kvinnor? mm Om de skulle anpassa denna logiken som de använder... 06/08 Jag brukar springa efter som en galning och tokvissla. 06/08
Skicka en rättelse