Den traditionella hårdavarucykeln som hittills har styrt konsolbranschen finns inte längre. Det sade THQ:s VD Brian Ferrell i en presentation på ett ledarskapsseminarium, rapporterar MTV Multiplayer.

Vi har alltid tänkt oss industrin i form av en cykel. Jag tror att verkligheten nu är att det finns flera mindre cykler

Enligt Ferrell finns det nu åtminstone tre olika cykler: den handhållna marknaden, Nintendos Wii och slutligen de konkurrerande Xbox 360 och Playstation 3. Han menar även att MMO-marknaden kan sägas vara en ny cykel i branschen.

Traditionellt har man tänkt sig att konsolmarknaden styrs av att hårdvaran bytts ut med ungefär fyra års mellanrum. Tidigare har även Nintendos Satoru Iwata sagt att modellen är förlegad.

Jag tror inte att den är död, utan snarare förändrad. Skillnaden blir att istället för en konsol per tillverkare och generation så blir det ett stort urval av konsoler, nästan som med datorer (lite som Apple kör med; iMac G4, G5 osv...) Sedan kommer spe... 06/08 En som fattade iaf :) 06/08 Skitsnack Kolla på dessa screenshots som båda är på spel till "Next Gen" konsoller eller PC och säg sedan inte att du inte lätt kan säga vilket spel som har skickligast grafiker: [http://bp0.blogger.com/_P0zdHCEGWFg/RtWwuGn5ZbI/AAAAAAAAAAk/OMHQhNN8ZE8/s... 06/08 Problemet med dagens grafiker är ju att dom inte behöver kompromissa och suga ut det mesta ur en hårdvara. Charmen har försvunnit och allt man ser nu är en miljon med skräp på väggarna och man behöver ett kärnkraftverk för att driva grafikkorten. Man... 06/08 Som 3D grafiker ser jag gärna att hårdvaran fortsätter utvecklas. Det blir inte lika nödvändigt att optimera, fuska med grafiken och man behöver inte tänka på alla begränsningar som finns idag. Konceptgrafiker, modellerare, texturerare, animerare, ja... 06/08 Eller hur! Kunde inte sagt det bättre själv! haha :) 06/08 4 år nja tror jag e bruten för länge sen nintendo 8 bit 4år+ sega 16bit 1988-2008 ps2 10 år mm 05/08 Är det bara jag men behöver spel verkligen ha bättre grafik ser inte spel bra ut nog nu? varför inte satsa på att lära sig optimera. Klämma varje droppe kraft ur hårdvarorna som finns. Se bara på t.ex Shadow of the Collosus på PS2 grymt snyggt spel som... 05/08 mr.bear, slog det inte dig att Silvarn nog var ironisk mot Silentzio? 05/08 Jag spelade flöjt i 2min och de blåste. 05/08
Skicka en rättelse