I en intervju med DNA berättar #Sonys Atindriya Bose att företaget ämnar satsa på spelutveckling i Indien för att kunna dra ner på kostnaderna. Utrustning ska flyttas över från London-studion, lokala förmågor ska tränas upp och utvecklingskit ska lånas ut. Redan nu jobbar fyra indiska spelutvecklare som Sony knutit till sig med fem projekt som ska ge lokalt innehåll.

The future of the Indian game development market will depend on the quality of the game developers who are starting at a zero base.

Indierna? =) Det är helt sjukt att se det landet förändras, hur de bygger infrastruktur osv. Här i Sverige är det lite gnäll om en ny järnväg ska byggas men där slänger man upp motorvägar, tunnelbanor och kontorsområden till höger och vänster. Kanske... 07/08 sänkta kostnader e jättebra, men vem skall ha råd att köpa spel och konsoller sen när alla är arbetslösa och allt tillverkas av 6 åriga indier? 07/08 jag som antagligen ska utbilda mig till programmerare senare :P ska man flytta till indien för det? :O 06/08 *fniss* 06/08 Hoppas dem lägger in apus röst när man lämnar playstation store som låter: please come again :D 06/08 En annan fenomenal föreläsning som jag måste tipsa om (apropå missuppfattningar) är KI-professorn Hans Roslings demonstration av sitt program Gapminder, som presenterar kall statistik på mycket intressanta sätt och hjälper till att slå hål på många myte... 06/08 Jo, jag har sett hans föreläsning. Ligger säkert en hel del i det. Det som sades i dokumentären var att Kina behöver ca 24 miljoner nya jobb varje år. De som utexamineras från universiteten vill nog inte sopa gator skulle jag tro. 06/08 Ja vi får väl se hur de här går då, kanske finns riktigt bra utvecklare i Indien. 06/08 ^- Vad var det för jobb dom snackade om i dokumentären då? Har du sett Fredrik Härén föreläsningar? Mycket av det handlar om "Kompetens" västvärlden VS östvärlden. Och att kina behöver 24 miljoner nya arbeten säger mig inte ett dugg när det kan vara att... 06/08 Såg en dokumentär där de sa att Kina behöver 24 miljoner nya jobb varje år. Så nån brist på arbetskraft har jag svårt att se att de kommer att få inom en snar framtid. Likadant i Indien, där kan man tro att hela landet är kommunalarbetare. Offantligt... 06/08
Skicka en rättelse