Damian Isla, AI-programmerare hos Bungie, berättar för Gamesindustry.biz att studion har mycket att lära av Infinity Wards succéshooter #Call of Duty 4: Modern Warfare.

Jag tycker att det är ett jättebra spel och singleplayerläget är fantastiskt. De gjorde ett riktigt bra jobb med deras fasta scener, med att att skripta vissa scener som de visste att spelaren skulle se och få uppleva. Sättet som de använder de här scenerna för att förstärla spelarupplevelsen är något som Halo kan lära en hel del från.

Isla fortsatte att förklara att Halo var ett simulationistiskt spel och därför svårare att skripta på ett bra sätt.

För tillfället är #Halo 3 och #Call of Duty 4: Modern Warfare de två mest spelade spelen på Xbox Live.

Jo Singelplayer delen på Veteran får man nöta lite. Speciellt i Chernobyl. Då kommer det en del fiender. Damnz. 06/08 Håller med. Hela inlevelsen försvinner när man lägger märke till det. Halo 3 har bättre AI tycker jag, även om den inte har utvecklats sedan första Halo. Halo 3 som spel tycker jag alldeles för många pissar på. Ingen har väl sagt att Halo 3 är världens... 06/08 Tycker inte dem är värda att jämnföra. Ändå så är Cod ett spel som skall vara scriptat dock, folk behöver inte whina på att de gör scriptade events & scener för det är hela poängen med cod hittills. De försöker inte med något sandbox lir och de skulle... 06/08 Halo är blaj. CoD 2 är bästa shootern <.< 06/08 Sant. Med tanke på att AI:n aldrig slutar spawna förän man når en viss punkt så tvingas man att göra självmords-rusher, vilket suger. Sen regnar det granater hela tiden, som heller aldrig tar slut då det kommer nya fiender med granater non-stop. 06/08 Tycker båda spelen hade svaga SP delar 06/08 Det jag stör mig mest på som gammal PC-spelare av mohaa, cod , cod2 inkl expansioner osv... så är det när man går in i en match, att det jämt skall ta så förbenat långt tid att komma igång.. 10% av tiden sitter man och väntar på att få börja spela...... 06/08 kan inte förstå populäriteten i Halo. SP är inte speciellt kul och inte MP heller, det är deras matchmaking system osv som är bra men allat annat är inte nått speciellt. 06/08 call of duty smiskar halo :D 06/08 Håller med dig, den biten tycker inte jag är så jäkla bra. kommer hur mkt som helst tills man tar ett kliv framåt. Men sp-delen är ju ändå en infinitesmal del av hela speltiden på sådana här spel där mp dominerar fullständigt. SP är ju ändå snabbt avkla... 06/08
Skicka en rättelse