I går skrev vi om #THQ:s Brian Farrell som menade [n=26689 att den traditionella konsolcykeln inte längre finns]. Men även andra sanningar verkar vara på väg att ändras i branschen. Flera kännare menar att den nuvarande generationen konsoler, Xbox 360, Playstation 3 och Wii, kommer att finnas med i bilden bra mycket längre än deras kortlivade föregångare.

#Epic Games VD Mike Capps har sagt att hans företag inte väntar sig några nya konsoler förrän tidigast 2012 och kanske så sent som 2018. Även tidigare nämnda Farrell är inne på samma spår och pratar om "7-8 år innan nya maskiner dyker upp".

Det finns flera skäl till varför den nuvarande generationens konsoler kommer att leva längre. De enorma summor pengar som företagen har lagt ner på att ta fram maskinerna är större än tidigare och de bra försäljningssiffrorna gör att företagen hellre väntar än skyndar med nästa konsol.

För att sätta det hela i perspektiv: Xbox byttes ut av Xbox 360 efter bara fyra år, Gamecube ersattes efter fem år och Playstation 2 byttes ut efter sex år.

Skicka en rättelse