Nu är det officiellt att #Grand Theft Auto IV släpps till PC i Europa 21 november, bara tre dagar efter den nordamerikanska releasen, det bekräftar Rockstar i dag. Utöver det är det sparsmakat med information än så länge.

- Spelet ser och känns underbart på pc och vi kan knappt hålla oss tills folk får spela det, säger Sam Houser, en av grundarna av Rockstar.

Rykten kring en pc-version av spelet har cirkulerat länge och många har spekulerat i att pc-versionens fördröjning beror på förläggaren #2K Games rädsla för piratkopiering. Spelet släpptes i slutet av april och hade i juni enligt Rockstar själva sålt i närmare nio miljoner exemplar.

Vad tror du pc-förseningen av GTA IV beror på?

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiZDQ5NmY0NWNjODU5YmU2MTRmYjE3Y2VhNDg4NzYwNzQ1OTkyYTVjYyI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MTQ3O2k6MTtpOjIyNztpOjI7aTo5Mzg3O319"></input>

<input type="radio" name="q227" value="1335" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Rädsla för piratkopiering

<input type="radio" name="q227" value="1337" class="form_input_radio"></input>

Teknisk problematik

<input type="radio" name="q227" value="1339" class="form_input_radio"></input>

Icke-parallell utveckling

<input type="radio" name="q227" value="1341" class="form_input_radio"></input>

Påtryckning från Microsoft/Sony

<input type="radio" name="q227" value="1343" class="form_input_radio"></input>

Förbättrat innehåll

<input type="radio" name="q227" value="1345" class="form_input_radio"></input>

Något helt annat (kommentera!)

<input type="radio" name="q227" value="1347" class="form_input_radio"></input>

Har ingen aning, vill bara lira

</form>

Vi kan ju ta resten av GTA-diskussionen i den vanliga tråden, då diskussionen här inte handlar om nyheten längre. Det handlar om GTA, ja, men det räcker med en tråd. http://www.pcgamer.se/forum/thread.php?id=38328 17/08 Måste se om det flyter bra på många datorer. Kommer ju säkert vara väldigt krävande. 14/08 Man kan koppla in sin dator till en TV, man kan använda en Xbox 360-handkontroll till datorn, och man kan släpa fram soffjäveln framför datorn. Problemlösaren Smexy. 13/08 Min dator kostade flera tusen, jag vill ha GTA 4, hur tror du jag kände mig när GTA 4 först inte kom till pc. 13/08 Tror att det är en blandning av icke parallel omkodning och att man faktiskt varit lite rädd för piraterna som gör att det tagit ett tag. 12/08 Det blir nog rätt intressant det här. Alltså har spelet till 360 men gillar det verkligen inte då kontrollerna är bedrövliga och grafiken är grymt Blurrig och bara allmänt irriterande. *Är en hardcore PC gamer* 10/08 Jag hänger inte riktigt med... Varför skulle spelet förstöras genom att släppas till PC? På vilket sätt stör det dig som spelar det på konsol? Jag menar, jag spelar i stort sett bara på PC, och inte sjutton stör det mig att World in Conflict ska släppas... 10/08 Ännu ett GrandTheftAuto förstört genom att släppas till PC Visst vill jag inte att PC-spelarna ska missa detta fantastiska spel som jag själv har upplevt framför mitt Xbox 360. Men vissa spel passar inte till PC och vissa passar inte till Konsoll (Strat... 10/08 Fan va gött! :D Kom igen nu folket! Ni som vill ha det till PC, köp det! Så dom inser att dom kan lita på PC användarna! 10/08 Njae... Nu hjälper det ju tyvärr inte så mycket att många känner till ett spel om alla som fått upp ögonen för det gör det för att de laddat ner det. Att 5 miljoner pers spelar ett spel hjälper ju inte ett smack om 95 % av dem inte har betalat för det. 09/08
Skicka en rättelse