Utvecklarna lovar att till fullo dra nytta av datorernas kraft och möjligheter.

Multiplattformsspel som till fullo drar nytta av respektive plattforms möjligheter hör till ovanligheterna, vilket inte minst pc-spelare brukar drabbas av i fråga om grafik och kontroller. Så icke #Stalker 2, i alla fall inte om vi ska tro #utvecklarna. De menar att spelet inte kompromissar med konsolernas begränsningar, utan till fullo utnyttjar pc:ns möjligheter.

- Eftersom vi primärt utvecklar på pc blir det inga kompromisser i pc-versionen, säger utvecklarna i en frågestund. Den huvudsakliga skillnaden mellan pc- och konsolversionerna blir hur vacker grafiken blir (vilket betyder att pc:n erbjuder fler visuella effekter).

Vidare bedyrar man att inte heller användargränssnittet kommer lida av anpassningar till Xbox 360- och PS3-versionerna av spelet.

Stalker 2 blir det första spelet i serien som släpps till fler plattformar än Windows. Det bygger på en helt ny och egenutvecklad spelmotor med stöd för DirectX 11. Releasedaumet är ännu inte satt, men det lutar åt premiär under nästa år.

eftersom detta kommer till konsol så kan jag köra det på min tre år gamla burk... hårdvaru-utvecklarna tycker inte heller om konsoler :p 01/03 mmo suger fett... inget mmo till stalker 2 så är iaf jag nöjd... inte ska alla spel som släpps idag vara mmo'n! jag spelar inte mmo spel o kommer aldrig att göra det... 01/03 Jag tror på GSC. De har alltid varit grafikkåta och velat ha det senaste till deras spel. Tyvärr försenades första S.T.L.K.E.R så enormt så det var lagom grafiskt sett när det kom ut. Men innan dess skröt de och hade våta drömmar om grafiken de tänkte... 14/01 Om man helt skiter i att ta hänsyn till att det va ett team på 6-7 personer i ett ruckel utanför Kiev som snickrat ihop Stalker kanske det hade funnits någon som helst grund i ditt dravel. X-Ray 2 eller vad den kan tänkas kallas kommer säkerligen levere... 14/01 In your face PC-fanboys :P Får helt enkelt hoppas att de inte bara försöker få bra publicitet utan är ärliga, kontrollmetoder och HUD bör anpassas efetr respektive plattform. Ser gärna att de utvecklar separata versioner med samam innehåll (grund) men... 14/01 Underbart. Det blir att vänta minst 1-2 år som med de andra STALKER spelen så buggarna har fixats eventuellt lite fina mods. :) 14/01 in yo face consolboiz 14/01 Ett av världens mest försenade spel (6 år) med 4 olika release datum.. och när det väl ,kom, så var det mediokert.. well fuck you guys. Not getting my money. 13/01 Åh vad trevligt. Har precis givit mig på Shadow of Chernobyl, Gott im Himmel vad trevligt det är. Så himla mycket atmosfär. Goda nyheter! (Y) 13/01 Så ska det gå till, gör de spelet främst till PC och sedan till konsol så blir PC-spelarna nöjda, konsolspelarna blir nöjda över att de får spela spelet, och framförallt så tjänar de in en massa mer pengar. :) 13/01
Skicka en rättelse