Vi summerar första veckan av 2011 års spelförsäljning och konstaterar att MMO-kungen blir nedpetad av Rares Kinect-debut.

Efter fyra veckor i topp tvingas #World of Warcraft: Cataclysm lämna över förstaplatsen. Något överraskande är det Rares #Kinect Sports, som två månader efter releasen tar täten i årets första topplista. Värt att notera att listans 20 titlar består av 18 uppföljare, expansioner eller liknande. Enbart två titlar kan klassas som nya och dessa är #Kinect Adventures och, just, Kinect Sports. Vad säger det här om spelbranschen?

Värt att nämna är också att #Assassin's Creed: Brotherhood sitter stadigt i listan övre skikt, PS3-versionen pinnhålet före 360-varianten. Även i fallen med #Fifa 11, #NHL 11 och #Call of Duty: Black Ops går versionerna till Playstation 3 något bättre. Det framgår tydligt att Sonys konsol blir allt mer poppis även i de svenska stugorna.

[speltoppen;y2011;w01]

Kinect sports säljs inte bundlad med Kinect. Däremot säljs Kinect adventures med Kinect. 14/01 Tragiskt att en ps3 fantast får yttra sig om andra konsollers spel, Redmac, alla tycker inte som du, det finns faktiskt folk som gillar andra spel än dina favoritspell, att du ogillar det är ju ditt problem. 14/01 Säljs den med kinect minns ni wii sports hur många "såldes" där? 14/01 Tycker det är dags att Laggarch ska ta sig i röva och fixa till black ops! titta på försäljningen till ps3!!! ligger före 360. Det har funnits ute ett bra tag nu och dom kan inte ens fixa fpsdrops! skrattretande irriterande. Ska nog köpa modern warfare... 14/01 Dubbelpingis på Kinect sports är riktigt skoj faktiskt inget inköp jag ångrar iaf 14/01 Tragiskt att du är tragisk. Bästa casual-liret ever för oss som har vänner. 13/01 Det är är ju ganska fjantigt påstående eftersom statistik är så varierande, sonys konsoller har ju normalt varit starkare i europa dock, men kolla på listan så ser man 1 PS3 titel som är där som unik, men 4! xboxtitlar, vilket ger xbox betydligt fler... 13/01 Tvärt om faktiskt, billigast är Wii eller Ps3 att fixa, 360 är utan tvekast den som är dyrast och har mest risker om du flashar. Dock är PS3 starkare i Europa, mycket då ci haft Sonys konsoler en längre tid, och därför brukar spelen sälja bättre till... 13/01 snart blir allt för casual spelar 13/01 Är väl ganska uppenbart att ps3 ligger före xbox 360 på antalet sålde spel. Är mycket lättare och billigare att köra chippat/flashat xbox än ps3 motsvarande variant. Att köra "kinect" är faktiskt riktigt kul så jag är inte förvånad :) 13/01
Skicka en rättelse