Bara en enda punkt som inte passade, säger THQ-chefen Danny Bilson angående värvningsförsöket av Jason West och Vince Zampella.

Enligt #THQ-chefen Danny Bilson var #Call of Duty-skaparna Jason West och Vince Zampella ytterst intresserade av att gå till hans företag - men till sist föll allt på en enda punkt som #Electronic Arts (men inte THQ) kunde utlova - äganderätten för nya varumärken.

Som du säkert vet lämnade före detta #Infinity Ward-bossarna Jason West och Vince Zampella #Activision under stormiga förhållanden förra året. De ingick senare partnerskap med EA enligt EA Partners-modellen och skapade #Respawn Entertainment. EA-samarbetet innebär att Respawn äger rätten till alla varumärken de skapar tillsammans med EA, och enligt Bilson var det just denna punkt som gjorde att de talangfulla cheferna inte skrev på för THQ.

- Jag anser att vi [THQ] är den bästa platsen att jobba på för kreativa människor, säger Bilson vid företagets Gamers' Day i New York.

- Och om du frågar de här killarna du just nämnde var de helst hade föredragit att jobba förutom för en punkt i kontraktet, så hade de gärna velat gå med i vårt team också. Men jag kunde inte ge dem en viss grej som EA kunde.

- Det har med IP-ägarskap och liknande att göra, avslutar Bilson.

Hade du hellre föredragit att West och Zampella kilat med THQ snarare än Electronic Arts - eller spelar det kanske ingen roll?

Bilden kommer från Call of Duty: Modern Warfare 2.

jag fattar inte hur man som utgivare kan kräva att få äganderätten till IP, kom på något själva era penga galna idioter. Dom ska vara glada att det finns kreativa människor som gör att de tjänar något överhuvudtaget. det är ju inte så att de arbetar ihj... 18/01 Ja men dom kanske ville ha rätt till sina egna IP'n just för att dom vill slippa skiten med Activision igen. THQ chefen pratar bara för att höra sin egen röst. 17/01 Tycker att ni borde göra en nyhet om detta FZ. Har vart uppe ett par timmar nu, är redan old tbh, men ser den inte här?? http://www.youtube.com/watch?v=VX9XYFJMobI http://www.youtube.com/watch?v=VX9XYFJMobI http://www.youtube.com/watch?v=VX9XYFJMobI 17/01 Min version av "det finnsinga dumma frågor etc...." lyder: "Det finns inga dumma utvecklare, bara dumma utgivare." Men hur some helst tror jag att respawn gjorde rätt, det var ju trots allt Activision som drog ner CoD i smutsen... 17/01 Omskrivningar för loggböckerna verkar det som. 17/01 Äh funnX, jag gillade inte EA för heller. Men jämfört med hur dom var förut och idag är enorm. Du kanske är för ung för att minnas det, men så är det. Det går inte ens jämföra egentligen, EA har helt klart skärpt sig. 17/01 Hur kan ni tycka att dom har städat upp efter sig när dom bara släpper fail spel anledningen att företaget fortfarande lever är p.g.a sport spelen och sims resten är bara skit 17/01 Jag har inget emot EA, tycker dem satsar ändå dem bidrar med nya koncept också. Men det känns ändå som THQ ger ut mer unika spel, lite mer annorlunda spel. Men samtidigt har EA en mycket högre budget som gör att man kan ha många båtar igång samtidigt. 17/01 Japp det va längesen EA va skräp, men dom har städat upp sig ordentligt och de ska dom ha cred för. 17/01 Det känns lite som ett ryck på axlarna än så länge. Tills West/Zampella verkligen har visat upp något konkret så känns det omöjligt att värdera om det var rätt gå hit eller dit. Dock känns det positivt att de inte var beredda att sälja ut äganderätten... 17/01
Skicka en rättelse