Branschanalytiker spår lägre konsolpriser för att råda bot på förra årets minskade spelförsäljning. Först ut - PS3.

Priserna på PS3, Wii, Xbox 360 kommer med stor sannolikhet sänkas under året. Det tror Michael Pachter, analytiker på Wedbush Securities och motiverar förutsägelsen med lägre hårdvarupriser och ett behov att öka spelförsäljningen.

2010 sjönk den totala omsättningen för spel med 6 procent enligt en uppskattning som NPD Group nyligen publicerade. Bidragande orsaker var minskat intresse för musikspel, färre sålda spel till #Nintendos konsoler och ovilja att sänka konsolpriserna. Och enligt Pachter heter motmedlet alltså lägre hårdvarupriser.

- Vi tror fullt ut att alla tre konsolerna kommer erbjudas till lägre priser under 2011.

Han tror att PS3:an blir först ut. Tack vare lägre tillverkningskostnader kan en prissänkning landa i trakterna av 50 dollar, vilket skulle kunna hjälpa till att öka spelförsäljningen med omkring 5 procent, spår han. Senast PS3:an prissänktes var när Slim-varianten släpptes i semtember 2009, och strax därpå sänktes även Wii. Xbox 360 blev billigare i och med att Slim-modellen lanserades i somras.

De ungefärliga priserna ligger i dag i trakterna av 2600 kronor för en PS3 Slim, 1700 respektive 2200 kronor för Xbox 360 (utan eller med hårddisk) och 1700 kronor för en Wii.

Nu ska vi ju inte förväxla egenskaper som att vara ekonomisk och att kunna stå emot kapitalismens mörka gränder, med att man har lite pengar 18/01 Det va bara ett överdrivet exempel på att sänkt pris på konsol och samtidigt högt pris på spel bara kommer bidra till mer piratkopiering. Konsoler kommer bli mer tillgängligt för dom med lite pengar, och de är oftast dom med lite pengar som piratkopiera... 17/01 Fail på dig, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=695827 OnT: konsollerna är ju inte det som är dyrt, det är spelen som är på tok för dyra... Helt sjukt vilket överpris det är på tv-spel. 17/01 Intressant resultat.. Men jag skulle föredra att åtminstone spelet blir billigare. Det är dem som kostar i längden. Själva konsolen köper man ju bara engång. 17/01 Vad jag kunde läsa mig till så representerade siffrorna (som vanligt) enbart den fysiska försäljningskanalen. Om de faktiskt tittade lite på Steam/GOG/X360 Arcade etc så får de säkerligen en helt annan bild av spelförsäljningen. Jag tror inte jag köpt... 17/01 När det gäller konsolspel så vill Microsoft, Nintendo och Sony ha en del från varje sålt spel. Spel till PC har inte denna extra kostnad. 17/01 Varför ska konsollspelen ligga på typ 5-6 hundra KR när PC spelen ligger på 379kr som vanligast? Särskilt PS3 spelen brukar ligga upp till 100kr dyrare än på 360 tillochmed. Helt värdelösa priser för samma spel. Okej kom på nu också att det är svårare... 17/01 Jämför man vad man kan få på PC bör både konsoler och deras spel bli billigare men då framför allt spelen. Jag har köpt hundratals spel till PC dem senaste åren men jag har nog inte lagt ut i snitt mer än 30-40kr styck för dem. Självklart är det en del... 17/01 Konstigt att samma spel som kan ge högre gfx på en pc alltid är några hundra billigare. 17/01 På tiden ps3 har kostat samma i 4 år nu. 17/01
Skicka en rättelse