Om ett spel ska få genomslag behöver det få snittbetyg över 90 %. Den åsikten har producenten för Crysis 2. Behöver ni fråga hur högt på betygsskalan han siktar?

Nathan Camarillo är övergripande producent för #Crysis 2 och menar att om ett spel ska bli riktigt framgångsrikt i dagens tuffa klimat krävs att det når ett snittbetyg på över 90 %. Inte helt oväntat är det mot sådana höjder Crytek siktar med sitt nya FPS.

- Vi kommer att släppa det absolut bästa spelet vi kan göra och det är realistiskt att tro att det räcker till över 90 %, berättar Camarillo för CVG.

Han har belägg då det första #Crysis innehar ett snittbetyg på 91 % på Metacritics och 90.29 % på Gamerankings. Camarillo tror dessutom att vilken utvecklare inom vilken genre som helst bör sikta högt.

- Jag tror att du måste vara "90 plus" för att lyckas överhuvudtaget just nu. Ribban ligger så högt eftersom både utgivare och utvecklare måste anstränga sig för att möta det hårda motståndet. Om du vill få erkännande, oavsett genre, måste du skapa den bästa möjliga produkten. Allt det andra kommer att passera obemärkt.

Självförtroendet hos Crytek är med andra ord högt. Deras VD, Cevat Yerli, passade också på att påpeka att 3D-stödet håller samma höga kvalité som James Camerons Avatar. Undertecknad har själv sett spelets 3D-läge och kan bekräfta att han har belägg för sitt påstående.

Tycker att Crysis är underskattat. Den vackra och öppna miljön inbjuder till omväxlande taktik mycket mer än vad många inser. Tyvärr blev Crysis sönderpiratat och de faktiska försäljningssiffrorna blev aldrig särskilt imponerande. Alltså breddar Crytek... 18/01 Detta blir fina grejer det PÖJKAR! Fan va jag längtar! Så säker redan nu att jag ger den 9,7 / 10 18/01 Det skumma med Crysis 1 är ju att folk verkar såga det för att det var så snyggt. Allt som gnällspikarna tycker saknas i andra FPS spel finns ju i Crysis 1. Taktiskt tänkande, enorma kartor, sandbox lösningar, superb fysik, superb grafik, superba animat... 17/01 Jag tror inte så mycket på Crysis 2. De trailers och gameplay man sett hittills har inte imponerat på mig iaf och det där med att springa runt å skjuta aliens är så uttjatat. Men kommer iaf köpa det och testa spelet för att se om jag har fel för jag tar... 17/01 Handlar inte det hela egentligen om ifall de kan få spelet att flyta på i behaglig fps? Crytek har ju inget vidare bra track record gällande detta ... 17/01 Ah, "sågat" var väl lite att ta i kanske. Jag rörde inte spelet förrän ett år efter release då jag kunde lira med höga inställningar och mindre buggar. Tyckte spelet var helt ok, men knappast någon 9-10 poängare, och det var det jag syftade på :) Får... 17/01 Jag tror många är buttfrustrated för att det inte finns till konsol/deras dator inte klarade det på högsta. 17/01 Förstår inte vad alla har inot crysis. Jag tyckte det var ett fantastiskt kul spel med snygg grafik och avancerad fysik. Spelade härom veckan med allt på högstavet inte hur det gör sig i lägre inställningar 17/01 Crytek förstår vad konsumenten vill ha. De är inga cash cows som pumpar ut spel för att det råkar ha ett säljande varumärke. Inte än i alla fall. Kollar man på NFS så är det ju nästan samma spel hela tiden.. 17/01 GameReactor hade provat spelet till sin förhandstitt och de lät ganska mycket kritiska. Mer korridorer tror jag inte på i denna franchise. Men den som lever får se. 17/01
Skicka en rättelse