Nathan Camarillo är övergripande producent för #Crysis 2 och menar att om ett spel ska bli riktigt framgångsrikt i dagens tuffa klimat krävs att det når ett snittbetyg på över 90 %. Inte helt oväntat är det mot sådana höjder Crytek siktar med sitt nya FPS.

- Vi kommer att släppa det absolut bästa spelet vi kan göra och det är realistiskt att tro att det räcker till över 90 %, berättar Camarillo för CVG.

Han har belägg då det första #Crysis innehar ett snittbetyg på 91 % på Metacritics och 90.29 % på Gamerankings. Camarillo tror dessutom att vilken utvecklare inom vilken genre som helst bör sikta högt.

- Jag tror att du måste vara "90 plus" för att lyckas överhuvudtaget just nu. Ribban ligger så högt eftersom både utgivare och utvecklare måste anstränga sig för att möta det hårda motståndet. Om du vill få erkännande, oavsett genre, måste du skapa den bästa möjliga produkten. Allt det andra kommer att passera obemärkt.

Självförtroendet hos Crytek är med andra ord högt. Deras VD, Cevat Yerli, passade också på att påpeka att 3D-stödet håller samma höga kvalité som James Camerons Avatar. Undertecknad har själv sett spelets 3D-läge och kan bekräfta att han har belägg för sitt påstående.