Steve Ballmer ser Xbox 360 snarare som ett "underhållningscentrum för hela familjen". Med Kinect och familjevänliga spel ska de locka ännu fler användare.

Microsofts VD Steve Ballmer ser Xbox 360 som ett underhållningscentrum för familjen snarare än en spelkonsol. I en intervju med USA Today berättar den frispråkiga VD:n att Xbox 360 tilltalar en bredare målgrupp än bara 15-åriga pojkar. Om han är nöjd? Självklart inte.

- Den genomsnittliga tonsårspojken vill ha en Xbox. På samma sätt vill jag att tonsårsflickorna ska känna inför Kinect, och jag tycker inte att vi ännu har gjort ett tillräckligt bra jobb för locka till oss den bredare målgruppen, berättar Ballmer.

Receptet för att locka till sig kvinnliga spelare är alltså att locka med Kinect och mer familjevänlig mjukvara. Något som hardcore-spelarna - med rätta - känner sig tveksamma till. Han nämner också sociala nätverk som en viktig punkt.

- Om du vill veta vad som konsumenterna vill ha just nu, så är det Xbox och Kinect som gäller. Min fru brukade säga, "nej, nej, den maskinen är bara för pojkar" och nu säger hon, "yeah, jag vill se på filmer. Kom, vi spelar dansspelet!"

Det låter onekligen trevligt för Mrs. Ballmer. Vi önskar henne lycka till med dansandet i framtiden och väntar lika spänt på att få se om Xbox 360 kommer att bredda sin målgrupp.

Ballmer är en megolomanisk amerikan av värsta sort. Det är direkt tragiskt att se fjanten skrika sladängor om sitt företag likt en frireligiös väckelsepredikant som fått syn på 200 spänn i Tant Agdas handväska. Fy fan. OT: PS3:an är utan tvekan den bäst... 18/01 Visst, 360 är mer än bara en spelkonsol. Den är ett fitness-center, en kareokebar, ett chattrum, en pokerclub, en mediaspelare, en dvd-spelare, en IR/3D-kamera (med Kinect), en "light PC", en videobutik, en spelbutik etc. Den är i grunden en spelkonsol,... 18/01 Errrhhh... var någonstans skrev jag att Windows är en PC? Jag sa att Microsoft dominerar PC marknaden med sitt Windows. Varför skulle de skapa någon PC-wannabe när de redan har den marknaden? 18/01 Hahahahahahahahahahahahaha! Menar du att 360n är bättre som mediaspelare än PS3an. LOL! Läs på lite mer om Move också, den har sjukt mycket mer precision än Wii. Sen är vissa spel bättre/roligare på Kinect än Move, och vice versa. Titta på pingisspelen... 18/01 Oh, look - it's this thread again. 17/01 Ett STORT minus till alla PS3 fan som säger att det äger.. var det inte ni som fick ett värre Call of duty Black Ops när Uppdateringen kom? När det funka Perfect till 360'n? Varför portar man spel från Xbox till Ps när dom görs?? 17/01 Microsoft Slår Sony på alla sätt.. Allt som går att göra på PS3 Finns och är lite bättre på Xbox360'n... Kinect BTW är så mkt bättre än PS3's Move som är i stort sätt en Kopia på Wii Motes utan en cp sladd i mellan.. och har en Onödig jäddra boll på top... 17/01 Trololol, köp en av varje istället för att whina om vilken som är bäst. 17/01 Precis efter att de sagt att bryr sig om Hardcorespelarna, lol. 17/01 och fisk är kött, jomentjena ballmer... 17/01
Skicka en rättelse