Enligt den japanska veckotidningen Friday upplevde en majoritet som testade 3DS på förra veckans event sådan yrsel att de stängde av 3D-funktionen efter en stund.

Förra veckan hölls ett 3DS-event i Tokyo där japanerna för första gången fick testa på det bärbara lilla underverket. Enligt en undersökning som den japanska veckotidningen Friday gjorde upplevde majoriteten av de tillfrågade (oklart hur många dock) att de blev yra inom 10 minuter.

En 30-årig manlig spelare berättade att det kändes bra i början, men efter ett par minuter orkade inte ögonen med 3D-effekterna och han bytte till 2D-läget. Många upplevde, förutom yrseln, en trötthetskänsla. Flera menade att symptomen gick att motverka om man höll konsolen i ett stilla läge.

Men det står klart att hälften av de tillfrågade hävdar att de blev trötta i ögonen. De såg fram emot 3D-effekterna men tvingades stänga av dessa när ögonen blev trötta.

http://media.bestofmicro.com/sharp-parallax-display-lcd,V-J-242191-13.jpg pixlarna är vinkade, så dom syns bara från bestämda vinklar, hälften höger sidan resten på andra. tittar du snett ifrån ser du bara en ögats pixlar och därför inte 3d. 18/01 Första gångerna jag spelade Doom så blev jag trött och yr.. Berodde kanske på den tidens teknik, eller kanske att jag inte var så van med den typen av spel. Kanske är samma sak här, man blir van och anpassar sig plus att tekniken finslipas och blir bätt... 18/01 Det går väl inte? Du har ju varken aktiva slutare eller polarisering i glasögonform? Sen fanns väl ett inställningshjul så man kunde justera beroende på hur långt bort man håller 3DS:en? 17/01 Ah, knäppskallen Sebastian förstår nu! Och jag håller med. :) 17/01 Inte som det var så avancerat då resten förstog. Menade bara att jag itne tror konsollen och 3D effekterna är farliga eller jobbia för en "Normal person" medel svensson eller vad man ska skriva så ni förstår. Möjligen att bara oturen varit framme då det... 17/01 Ditt inlägg var faktiskt ganska svårtolkat. Jag fattar i alla fall inte riktigt heller vad du menar. Förtydliga för oss knäppskallar! :) 17/01 3D digitalkameror som inte kräver glasögon har ju funnits ett tag. Fast det är klart, det är nog mer tröttande/ansträngande att spela än att titta på stillbilder och video: http://www.youtube.com/watch?v=B4I6CV265o0 http://www.youtube.com/watch?v=IhDKJ1... 17/01 Va mycket fanboys det hänger här, att Sony skulle sabotera testet eller att 90% av de utvalda tillhör 10% av alla människor som inte ser 3D. Ok men nu SÅG de väl i 3D men blev yra? För övrigt muppigt att man måste hålla konsollen helt stilla, menar det... 17/01 Undrar hur bra det är att låta ett barn i åldern 0-10 år leka med 3D-effekterna, med tanke på synutvecklingen... 17/01 Jag har testat att spela på 3D och film men nääää de funkade inte efter några minuter så blev jag yr och mina ögon va överallt där dom inte skulle va så NEJ till 3D just nu ska vänta 5 år till tillds jag prova på 3D igen. och jag är inte blind. 17/01
Skicka en rättelse