Hacker har tagit inloggningsuppgifter från Frogster som gisslan, kräver förändringar inom två veckor för inte släppa dem publikt.

Det tyska företaget #Frogster, som bland annat driftar de gratis onlinespelen #Runes of Magic och #Bounty Bay Online, har ingen bra vecka. Via ett numera borttaget foruminlägg har en hackare kungagjort att han tagit 3,5 miljoner konton som gisslan och för att dessa inte ska släppas publlikt har han en lista med krav. Bland annat vill han att de ska sluta ta bort forumtrådar, vara mer öppna mot sina användare och göra sina spel säkrare. Det senare borde vore vara ganska självförklarande i sammanhanget. Intrånget är polisanmält och community manager Mike Kiefer kommenterar saken i forumet.

- Vi är alltid öppna för konstruktiva förslag men att komma med dina åsikter genom utpressning är inte rätt väg.¨

Huruvida det påverkar deras nylansering av hack-n-slash-spelet #Mythos senare i år återstår att se.

Det är ju sant Fråga dom som haft att göra med Frogster ( speciellt support ) ricktiga jävla svin är vad dom är. det var ju bara en tids fråga innan nåt sånt här skulle hända så som man bädar får man ligga. 22/01 Tog o testade Runes of Magic om jag inte minns helt fel, så känns rätt förjävligt om någon unge sitter o hotar att lägga ut mina kontouppgifter någonstans. Men företaget har då tappat all den lilla respekt jag hade för det då dom inte kunde förhindra... 19/01 Tyvärr så är de flesta av dagens gamers precis som tjejer som håller fast vid sina "badboys", fastän de blir misshandlade varje dag. Jag ställer mig dock inte helhjärtat bakom aktionen. Hade nån tagit mitt konto hade jag nog blivit rätt sur. Men ändå... 18/01 Shit just got real. 18/01 Det är väl inte någon från företaget i fråga som hotar sina kunder med stryk om de slutar spela? Man kan ju agera genom att sluta spela... mindre klirr i kassan brukar ge reaktioner. 18/01 Men ska inte acceptera att bli behandlad som skit, framförallt inte att en hel grupp behandlas som skit. Men ja, du kanske inte tycker att man ska agera mot en auktoritet som förtrycker dig? För att auktoriteten säger att det är fel? 18/01 Nej det är inte bra. Hade killen haft någon form av vett så hade han nöjt sig med att utpeka säkerheten men icke. Han är bara en grinig snorunge i mentalitet som ogillar att hans tvivelaktiga forumtrådar har stängts. 18/01 Vi blev nog alla lite besvikna... 18/01 Jag blev fruktansvärt besviken att han inte krävde 10 mille på ett utländskt bankkonto och en helikopter.. 18/01 När man åker bil tror dock de flesta dödar alla först. 18/01
Skicka en rättelse