Svårtytt uttalande från Nintendo hintar om att vissa titlar kanske funkar över regionsgränserna.

FZ har tidigare rapporterat om ryktet att 3DS inte är regionsfri, men nu verkar det som att du kanske kommer kunna importera vissa titlar trots allt - om man får tro #Nintendo själva.

Det är i ett nytt uttalande som speljätten från Kyoto kommer med ett minst sagt svårtolkat budskap på frågan varför 3DS är regionslåst.

- Nintendo 3DS-hårdvara är tillgänglig i tre versioner: japansk, amerikansk och europeisk/australiensisk. Nintendo har utvecklat olika versioner av 3DS-hårdvaran för att tillgodose olika språk, åldersmärkningskrav och föräldrakontrollsfunktioner såväl som för att försäkra sig om att följa de lokala lagarna i varje region.

- Nintendo 3DS erbjuder också nätverksservice specifikt knuten för varje region. Vi vill dessutom försäkra oss om bästa möjliga upplevelse för våra användare, och det finns en risk att 3DS-mjukvara köpt i en region inte kanske kommer funka ordentligt när den körs på 3DS-hårdvara som säljs i en annan [region].

Lägg märke till sista meningen om att 3DS-spel KANSKE inte funkar på 3DS-konsoler från en annan region... innebär detta att vissa spel möjligen kan gå att importera, trots allt? Förhoppningsvis kommer ett klargörande från Nintendo inom kort.

Nintendo 3DS har premiär i mars och ett mer exakt släppdatum väntas offentliggöras under morgonen.

som jag förstod det från IGN så fick utvecklare själva välja om de ville regionslåsa sina spel och att låsningen var för den nätservice som de har. 20/01 Klassiskt ställningstagande från Nintendo. Deras USA-chef uttryckte för några år sedan en åsikt om att begagnatspel inte var intressant för användarna, för det sänkte deras upplevelse. Helt sjukt, de verkar fruktansvärt pengakåta. 20/01 "Varför är det sånt tjat om denna 3DS? "Det är väl bara vanlig Nintendo DS med 3D-view? Vi pratar väl inte direkt om ny hårdvara och liknande? Låter med allt hypande att det är nästa generations bärbar från Nintendo. " Det är deras nästa generation bärb... 19/01 Varför är det sånt tjat om denna 3DS? Det är väl bara vanlig Nintendo DS med 3D-view? Vi pratar väl inte direkt om ny hårdvara och liknande? Låter med allt hypande att det är nästa generations bärbar från Nintendo. 19/01 "Vi vill dessutom försäkra oss om bästa möjliga upplevelse för våra användare, och det finns en risk att 3DS-mjukvara köpt i en region inte kanske kommer funka ordentligt när den körs på 3DS-hårdvara som säljs i en annan [region]." TACK NINTENDO! det... 19/01 3ds regionslåst kan bli 3DS fall 19/01 Regionslåsningen av 3DS tycker jag är enormt dumt. Det sköna med NDS är att man kan köpa spelen där man känner för det. Vet inte om det är så listigt att blanda regionslåsta och regionsfria titlar till en konsoll, bäddar för trubbel imho. 19/01 Med tanke på att de fram tills nu sagt att den kommer vara region locked så känns det tyvärr som att detta bara är en miss i översättningen :( 19/01
Skicka en rättelse