Fans av StarCraft II: Wings of Liberty visar glatt upp en video på sin massiva onlinetitel World of Starcraft, en modifikation till just SCII.

Du kanske känner till att nivåediteraren till #StarCraft II: Wings of Liberty är något utöver det vanliga, och en grupp fans (CreationArtist25) till spelet arbetar på en modifikation som i nuläget har namnet World of StarCraft. Tanken är ju att skapa ett massivt onlinerollspel - direkt spelbart i StarCraft II. På den första gameplayfilmen som dykt upp visas en ofärdig klass upp - Ghost - som skjuter vitt och brett runt sig mot envetna Protoss-ligister.

Du kan läsa mer om projektet på gängets projektsajt.

<object width="464" height="324" id="1987286" type="application/x-shockwave-flash" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" alt="World of Starcraft Pre-Alpha Trailer Game Trailers"><param name="movie" value="http://embed.break.com/MTk4NzI4Ng=="></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://embed.break.com/MTk4NzI4Ng==" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" width="464" height="324"></embed></object>

(via PixelatedGeek)

Uppdatering: #ActivisionBlizzard verkar inte helt nöjda med projektet, filmen har försvunnit från Youtube och tillsvidare har vi hittat en annan länk som fungerar. Hur detta påverkar den fortsatta utvecklingen vet vi inte i dagsläget men upphovsmannen skriver i forumet att "jag får väl gå tillbaka till att rita med kolkritor...".

Det verkar som om det blir av iaf! http://www.worldofstarcraft.proboards.com/index.cgi?board=visit&action=display&thread=42 Det var visst bara namnet som de slog ner på (oväntat att AB hade lagt rabarber på det förresten...) 22/01 Dagens citat ta mig fan. 20/01 Håller med fullständigt. LAN är LAN och inget annat. Internet använder man ju varje dag i övrigt så det hör inte dit, för vem vill ha folk som sitter och surfar när man ska spela spel m.m 20/01 Men det ska väl vara baserat på ett helt nytt IP vad jag har förstått? Kan ju visserligen vara att det är ett sci-fi mmo så det är "nära nog" för dom. 20/01 Bara att lira 12-16 pers i Warcraft3/Starcraft är ganska duktigt, kudos. Sen beror det helt på vad det är för lan imo, sitter man bara några polare är det bra mycket roligare med uppkoppling då man kan lira polare mot randoms isåfall.. större lan är det... 20/01 "Uppdatering: ActivisionBlizzard verkar inte helt nöjda med projektet... " Kan detta vara för att det ligger lite för nära framtidens sanning? Vi vet ju att det kommer bli ett nytt Blizz-mmorg inom några år. ^^Jävla tråkmesar på Activision... 20/01 Tack för fungerande länk. :up: 20/01 hmm, så länge man inte bryter mot EULA så är det väl bara att jobba på med banan. Om blizzard inte vill att man ska göra sånt där får de väl skicka med en sopigare editor. Däremot kan de ha invändningar mot namnet world of starcraft. Starcraft är ju reg... 20/01 ja vill att sc2 ska släppa sitt 5mb "cap" på maps. helt värdelöst när dom inte ens kan använda costum models mer än typ ett handfullt. säger inte att 2gb är något med 25mb?, skulle räcka för en halvbra instance. 19/01 hahaha fyfan vad härligt. hoppas det går för sig :P wow blir urklassat hur det än blir 19/01
Skicka en rättelse