Chefen beredd att slåss i flera år för att få tillbaka licensen från Bethesda.

Bråk om vem som äger rättigheterna att använda namnet Fallout kan leda till att #Interplay får göra Fallout 6. Den förhoppningen förs fram av företagets chef Eric Caen, som säger att företaget är berett att "slåss i flera år" för sin sak.

Schismen gäller vem som har rätt att göra vad med den legendariska rollspelsserien. Interplay hade stora ekonomiska svårigheter i mitten av 00-talet och under denna period sålde man Fallout-licensen till #Bethesda Softworks, och senare skaffade man sig rätten att göra #Fallout MMO. Enligt Caen ger avtalet Bethesda rätt att göra tre Fallout-spel, men eftersom företagen är oense om vilket Fallout-material Interplay får använda i sitt massiva onlinespel menar han att affären ska avbrytas när Bethesda färdigställt sin nästa del.

- Vi sålde Fallout-varumärket till Bethesda i utbyte mot en viss summa pengar och räten att göra Fallout MMO, säger Caen till Eurogamer. Om de vägrar låta oss göra spelet blir affären ogiltig, och de får enbart göra ett till Fallout, nämligen 5. Men i det fallet återgår varumärket till oss, och självklart färdigställer vi vårt arbete med Fallout MMO.

Bethesda, som står bakom #Fallout 3 och #New Vegas, menar å sin sida att man man äger alla Fallout-rättigheter och att Interplay endast har rätt att använda själva namnet. Man köpte Fallout 3-licensen 2004 och tre år senare slantade man upp för hela varumärket.

Hans röst väger väll lika mycket som någon annans ? Själv älskar jag fallout 3 med "lite" moddar, sådär en sjuttielva stycken. 31/05 Du glömde Fallout Tactics som jag hade lagt på 3e plats. BOS, NV och 3 var alla 3 förolämpningar mot orginalspelet. 3 och NV var spelbara men de är inte Fallout egentligen i min mening :) Hur som helst, hoppas Interplay kan ogiltig förklara affären i... 24/01 Varför folk blir så arga på Bethesda bara för att Interplay sålde ut sig och därmed inte trodde på sin produkt? Bethesda har gjort ett riktigt roligt och intressant spel, titta bara på försäljningssiffror. 24/01 Gillade Fallout 1 & 2 otroligt mycket, men 3an var en riktig besvikelse. Det är inte ett superdåligt spel, men heller inget minnesvärt. Hoppas Interplay får chansen att göra ett Fallout, vill se om de har nåt att ge. 23/01 Själv tycker jag det var en riktig besvikelse... Man hade ju hoppats på ett roligt multiplayer i fallout, men den chansen sabbade dem totalt 23/01 Vadå "väger"? Det här är inte demokrati, din arroganta idiot. 22/01 Bethesda har visat att de kan förvalta och framför allt utveckla spelserien. Jag uppskattar de gamla Fallout-spelen väldigt mycket, men det är bara att inse att den tiden är förbi. 22/01 Bethesda behöver la inte bråka om det, dom kan döpa sitt spel till något annat gör ju ingen skillnad, för spelen dom gjort är det inget fallout mer än till namnet imho 22/01 Näe, det var rätt skoj, speciellt multiplayer. Men det ligger fortfarande längst ner på listan. 1. Fallout 2 2. Fallout 1 3. Fallout NV 4. Fallout 3 5. Fallout BOS 8) Återstår att se vad Interplay kan göra med MMO rättigheterna som dom redan har. 22/01 Asså är det bara jag som tyckte Fallout: BoS var bra? 22/01
Skicka en rättelse