I början av maj [n=24837 blev det känt] att #Mass Effect och #Spore dels skulle kräva onlineautentisering var tionde dag, dels skulle kunna installeras på max tre olika datorer. Efter massiv kritik [n=24899 backade] #EA till att bara kräva autentisering vid installation och uppdateringar; kvarstod gjorde dock begränsningen till tre olika datorer och därefter bedömning från fall till fall av EA:s support - något som kan vålla huvudbry inte minst vid omformateringar och uppgraderingar.

Spores exekutiva producent Lucy Bradshaw bekräftar i en intervju med Eurogamer att detta fortfarande är vad som gäller, och hävdar att kopieringsskydd är en nödvändig del av branschen. Annat som nämns är att det inte finns planer på en demoversion, och att det planerade verktyget för att laborera fram växter inte skeppas med spelet - men att Maxis vill få ut det förr eller senare. På fråga om expansionsplaner nämner Bradshaw att verktyg är något som de vill utveckla vidare, inte bara sedvanligt DLC.

Jag tror inte att jag i den här tråden har förespråkat att tanka ner det. Jag följer mina principer och bojkottar det. Det känns däremot som om du på något sätt slingrar dig ur frågan. Är det acceptabelt att betalande kunder blir trampade på och tvingas... 20/08 Nu behöver vi inte börja förulämpa folk här. Jag har förståelse varför det är så här. Och att piratkopiering skadar spelbolagen vet alla. Dom som säger att det inte är så förnekar det bara. Jag anser om man gillar ett spel, men ogillar deras skydd. Så... 20/08 Mjo, jag antar att det är där vi skiljer oss åt. I min värld så anser jag det inte acceptabelt att ett företag säljer en produkt som inte fungerar. Klarar man inte av det, så har man inget på marknaden att göra. Sure, skyll på pirater. Det kanske eller... 19/08 Jo det klart jag förstår. Var det nåt i min post som talade för att jag inte förstod? Men det har nästan blivit självklart att använda cracks till en köpt produkt.. Innan använde jag cracks med, för att slippa sätta i skivan. Så ingen större skillnad... 19/08 Om man ska bojkotta en produkt ska man väl ändå hålla sig borta från den? 19/08 Hur hänger det ihop egentligen? Hycklare? 19/08 De har fått fans genom att gör ganska bra spel i en niche. Jag tror knappast det har så mycket att göra med att de har skippat DRM. Men det är inte själva poängen. Det går att göra mindre produktioner riktade till den skara personer som gillar spel som... 19/08 Det är sant att de överlever på att göra nyskapande spel, men om bara några fler väljer att piratkopiera deras produkter istället för att betala för sig kommer företaget att försvinna. Om man inte ser problemet i det, lär man aldrig förstå varför bransc... 19/08 Hur skapade dom sig denna "trogna skara fans" tror du? 19/08 Tror ni idioter som trackar ner på illegal nedladdning att om den försvann skulle era kära spel bli så mycket billigare? Att det är pirater som hittar på ursäkter? Kan ju aldrig vara utgivare som vill dra in en hundring extra per spel dom säljer. Kommer... 19/08
Skicka en rättelse