Permanent död och möjligheten att forma världen ska locka spelare till Salem.

#Paradox Interactive höll nyligen ett stort pressevent och en av titlarna att presenteras där var #Salem, ett massivt onlinespel utan månadskostnad. Utvecklingen sköts av svenska #Seatribe och de tycks satsa på en lite annorlunda upplevelse. Till exempel är döden permanent och världens ska kunna formas, och förstöras, av spelarna.

- Det är ett fritt byggfokuserat onlinespel i en bestående värld, vilken kan påverkas på olika sätt av spelarna, säger den kreativa chefen Björn Johannessen till PC Gamer.

Vi är inte ensamma om att dra paralleller till omåttligt populära #Minecraft så det ska bli spännande att ta en närmare titt på spelet. I skrivande stund verkar dock Seatribe ha problem med sin hemsida. Så länge kan du spana in en presentation från en av utvecklarna.

Här är en artikel på Rock, Paper, Shotgun från Paradox Convention som var alldeles nyligen. De visar upp kommande spel från svenska Paradox, bland annat Salem. http://www.rockpapershotgun.com/2011/01/24/the-paradox-convention-preview-blowout/ Finns lite... 25/01 H.P. Lovecraft.. sweeeeeet 24/01 http://www.havenandhearth.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=14667&sid=28dea314dfcfd0f73d6d8f7667b8eb5a Bild från spelet :D 24/01 Hoppas det blir gratis eller billigt för dom kan inte ta 300-500 kr och sen kanske man dör direkt. P.S det kan kosta 300-500 kr om man kan göra nya gubbar. så man kan fortsätta spela spelet bara inte samma char 24/01 Kan vara intressant! Jag tror att dom har kopierat snubben som uppfann hjulet, det var han som satt allt i rullning. 24/01 Släng er i sjön det är inte alls som minecraft, kolla in deras andra MMO http://www.havenandhearth.com vilket det här drar mer inspiration från och är mer likt. 23/01 Bra koncept men det där såg alldeles för Minecraftigt, tecknat och fult ut. Hade hoppas att det var mer som Mortal Online (first person sandbox MMORPG) men ännu mer hardcore. 23/01 Hade inte den grafiska stil jag hoppats på http://www.youtube.com/watch?v=DQiSnq9Xo3s Synd.. hoppas det ändras. 23/01 Darkfall Online, Mortal Online, Wurm. Många har försökt, ingen har levererat, kommer nog aldrig hända, men det är ett grymt koncept! 23/01 Låter riktigt spännande! Behövs verkligen MMOs där spelarna får känna att dom verkligen kan påverka världen. 23/01
Skicka en rättelse