Ihärdiga rykten gör gällande att Sonys nya bärbara konsol presenteras på torsdag.

Ryktena om att #Sony ämnar presentera Playstation Portable på torsdag har fått sällskap av ett nytt, nämligen att 3G-uppkoppling kommer finnas inbyggt i den bärbara spelkonsolen. Uppgiften kommer från den japanska tidningen Nikkei (översatt av Kotaku) och om den stämmer innebär det betydligt större uppkopplingsmöjligheter än vad vanlig wifi-uppkoppling ger. Vidare antas det att maskinen kommer ha en storväxt pekskärm av OLED-modell.

Att det händer någonting PSP-relaterat på torsdag står tämligen klart. Flera källor uppger att utvald press bjudits in till evenemanget och att det gäller just PSP2. Som om det inte vore nog ryktas det friskt om att Sony också har en Playstation-telefon på gång till våren, och att den kan komma att tillkännages på Mobile World Congress i Barcelona i februari.

Playstation Portable hade världspremiär i Japan i december 2004 och den anlände till den svenska marknaden i september 2005. Spekulationer gör gällande att Sony satsar på PSP2-premiär till årets julhandel. På torsdag kanske vi vet om det stämmer.

Nedan en samling av tidigare uppgifter, rykten och spekulationer kring PSP2 och Playstation-mobilen.

Skicka en rättelse