Konsumenträttsgruppen Gamers' Voice meddelar att de släpar #Call of Duty: Black Ops-utgivaren #Activision inför brittiska myndigheten för rättvis handel, The Office for Fair Trading, på grund av spelets "aldrig sinande lista på problem".

Det är Windows- och Playstation 3-versionerna som avses. Beslutet togs efter att ett öppet brev som konsumentorganisationen skickade till den skandalomsusade utgivaren "helt ignorerats" enligt gruppen. Meddelandet tog i detalj upp de svårigheter och problem som vissa Black Ops-köpare säger sig ha ställts inför. Utvecklarstudion #Treyarch har sedan tidigare medgivit att man haft tekniska problem med spelet.

Den allra senaste patchen sägs ha gjort anslutningsproblemen gällande onlinespelsmatcher än värre till PS3-versionen.

– Helt uppenbart är att CODBLOPS var ett av de största, om inte det största, släppet under föregående år. Vilket självklart leder till fler som spelar och större chanser för buggar att hittas, säger Gamers' Voice.

– Vår åsikt är att det inte spelar någon roll hur stort ett spel är. Det borde inte släppas "ofärdigt" eller med buggar som gör spelet ospelbart. Ord som vi har läst i mycket e-post skickad till oss den senaste tiden.

Organisationen hävdar också att delar av hela Windows- och PS3-communityn utnyttjas som "speltestare", fastän de betalat för sin produkt. Klagomålet kommer att skickas till alla kontor som sysslar med att försvara konsumenträtt i Storbritannien.