Skräckstöna ikapp med galningarna lagom till höstrusket. Du vet att du vill.

Hett efterlängtade #Silent Hill: Downpour släpps lagom till hösten till Xbox 360 och Playstation 3, bekräftas idag av #Konami. Vi får också reda på ett par nya, knapphändiga detaljer som kan vara av intresse för er med en fäbless för att skita i byxorna i ren skräck.

Äventyret inleder med straffången Murphy Pendleton som virrar runt ensam och vilse i utkanten av Silent Hill. Hans fängelsetransportbuss har kraschat och han är antagligen ganska lack och hungrig. Pendleton är också en unik Silent Hill-karaktär i och med att han, i egenskap av att vara fånge och kriminell, har ett tyngre emotionellt bagage än de flesta.

– Andra spel har berört normala människor som gjort dåliga saker, eller oskyldiga som halkat i vägen för händelser mycket större än de själva. Men en fånge är en person som kan förmodas ha mycket bagage för Silent Hill att utnyttja, säger senior associate producer Tomm Hulett.

– Vi kände att detta var en intressant premiss som fansen kan spekulera kring medan de väntar på spelet. Jag vill inte påstå att det var ett medvetet försök att spela bad guy direkt, men vi hade diskussioner kring om folk skulle vilja – och skulle kunna – relatera till en sådan karaktär.

Downpour innehåller också färre låsta dörrar och mer chans till utforskning. Mer information om vad seriens åttonde del bjuder på läser du här.

Skicka en rättelse