Årets upplaga av QuakeCon fortsätter att generera intressanta citat. I en intervju med GamesIndustry.biz fäller #id Softwares vd Todd Hollenshead några kommentarer om hårdvarutillverkarnas syn på pc:ns utbredda piratkopiering. Hollenshead tror att dessa företag hyser en dold liten hemlighet mellan sig själva, som de givetvis inte står för officiellt - nämligen att piratkopiering är en slags förväntad fördel för pc-ägare.

Q: You think they're secretly happy about it?

Todd Hollenshead: Yeah I think they are. I think that if you went in and could see what's going on in their minds, though they may never say that stuff and I'm not saying there's some conspiracy or something like that - but I think the thing is they (realize) that trading content, copyrighted or not, is an expected benefit of owning a computer.

När det gäller windows följde det med windows home på min hempc men jag föredrar ändå att installera en ren piratkopierad version just för att slippa tjafset + alla bloatware som läggs med utan att jag vill ha det. Så jag har rätt till en licens men för... 26/08 Ja, det är klart. Det finns en enorm dubbelmoral inom spelbranschen. Det är svårt att hitta en spelutvecklare utan en NDS med en R4-cartridge fulltankad med piratkopierade spel eller serietidningar, eller en moddad PSP fullastad med detsamma. När det... 22/08 Jajamen, ett faktum alla vet men ingen snackar om. Om man inte ska spela utan bara surfa, betala räkningar och mecka i (open)office räcker går det på en 10 år gammal maskin med 0.5mb lina. Klart piratkopieringen pumpar upp hårdvaruförsäjningen. För inte... 22/08 Dom som chippar en konsol köper i princip aldrig ett spel till till den. Inte faktabaserat uttalande men fördelen med att piratkopiera är större på konsol. Sen driver som sagt piratkopieringen på hårdvaruförsäljningen inom PC-branschen. Därför samarbete... 22/08 Piratkopiering är bra på att driva fram standarder, trender och teknik - om detta finns det väl inga tvivel. Däremot kan man ju diskutera piratkopieringens skadeverkningar på enskilda mjukvarutillverkare. MS har ju genom att office och windows är fullt... 22/08 Scenen? Uh okej 22/08 Förstår inte riktigt? Självklart är incitamentet att folk köper dyr hårdvara, sedan inte ser sig ha råd med mjukvara, eftersom "så har man alltid gjort". Snorungar på 17-18 bast i Sverige idag har nog knappt ens hört talas om att köpa spel, allt går ju... 22/08 Orden objektiv och journalism skär sig illa, illa. 22/08 Ja, fast å andra sidan tvingas man köpa fetare dator när operativsystemen ska kräva så mycket. 22/08 Personligen har jag PC för att: Spela FPS spel , eller andra spel med lite mer 'komplicerade' kontroller suger på konsoll. Internet. En sak som är BRA med piratkopiering dock. Polaren fick aldrig igång ett original han köpte , kommer inte ihåg vilket.... 22/08
Skicka en rättelse