Spel för den breda massan är uppenbarligen rätt väg att vandra i kampen om tv-spelsköparna. #Nintendo kränger tonvis med Wii och [n=26571 pengarna ramlar in] i stadig takt. Men samtidigt får företaget kritik för att blunda för de trogna fansens önskemål om mer hardcore-orienterade spel.

I ett uttalande i oktobernumret av tidningen Edge säger företaget att de inte ignorerar de gamla fansen, skriver Eurogamer. Orsaken till att inga nya egenproducerade titlar presenterats på ett tag beror på att de tar ett par år att utveckla, och tydligen har man ännu inte kommit så långt att man är beredd att tillkännage vilka titlar som är att vänta.

Nästa superrörmokare kommer dröja

De här spelen är inte färdiga att släppas i början av 2009, men samtliga utvecklingsteam jobbar med dem.

Efter företagets presskonferens på E3-mässan förra månaden bad vd:n Satoru Iwata om ursäkt till dem som väntat sig nyheter om Zelda och Super Mario. Iwata förklarade frånvaron av riktigt stora presentationer på samma sätt som ovan. Man tillkännagav ett par casual-orienterade spel, till exempel #Animal Crossing: City Folk och #Wii Sports Resort. Men om vi ska tro de senaste uttalandena är alltså större titlar att vänta framöver. Fast inte riktigt än.

är fan sugen på ett wii:P får bli nästa månad:P 29/08 Galaxy tog ju platformandet till en helt ny nivå. Grym variation på banor och jag hade iaf alltid skoj när jag spelade det :D! Enda man kan klaga lite på att det var lite för lätt, men jag tycker fortfarande det e top3 på Wii :) 28/08 Låter intressant. Kul med ett vanligt Super-Mario spel. Gillade inte hur Super-Mario Galaxy såg ut. När man gick på munk formade planeter. Det såg ju konstigt ut enligt mig :\ 28/08 Kul rubrik "Tunga Nintendo-spel på gång", ja hade väntat mig att läsa om någon ny o större tung gimmick typ Wii-Fit bräda eller någe hehe 28/08 Absolut. Problemet med Wii är att det bara är Nintendo som gör annat än taffliga portar och gimmickartade partyspel. Varför det är så vet jag inte riktigt, men de har nog ett och annat att lära om hur man bäst stöder tredjepartsutvecklare. Sen tycker... 28/08 Är det ingen här som har No More Heroes? Ett mycket roligt spel till Wii trots PAL-censuren. Vuxenspel är på g, Mad World t.ex! Jag önskar att ett nytt Silent Hill med "brusgrafik" till Wii kommer, vore ultimat skrämmande med Motionplus och siktet. 28/08 Problemet är väl i grund att Wii säljs som en innovation inom styrning och nytänk men i slutändan har det blivit en konsoll som saknar bra vuxenspel, det saknar uppslutning av speltillverkare, och trenden har med få undantag mest blivit massa portningar... 28/08 Nu är ju skillnaden i hårdvara mellan GC och Wii inte enorm. Jag kanske inte är lika känslig, men jag kan fortfarande ta fram ocarina of time och spela utan att "ställa om hjärnan i flera timmar"... Sen känns ju designen betydligt viktigare än den tekni... 28/08 Twilight var gjord helt för gamecube och portades till Wii i sluttampen. Grafiken är enligt mig så grynig och entonig att den nästintill är ospelbar såvida man inte ställer om hjärnan i flera timmar för att vänja sig, det finns spel till gamla pc med... 28/08 *gäsp* .. personligen är jag inte så kräsen, jag har dom spel jag behöver men det är anmärkningsvärt att så få bra spel hittar till Wii.. 28/08
Skicka en rättelse